Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mäktiga milstolpen – vann toppmötet

Henrik Björklund stod för sin 400:e (och 401:e) poäng när Karlskoga tog revansch på serieledarna HV71.

I en svängig match fick Karlskoga till slut fira sjunde raka segern.

Toppmöte i hockeyallsvenskan när Karlskoga fick besök av HV71 i Nobelhallen. De båda lagens första matcher för det nya året.

Ett formstarkt Karlskoga som inte förlorat sedan 8 december, och som har sex raka segrar om än några efter förlängning och straffar.

HV71 leder allt jämnt serien, men Karlskoga hade chansen att krympa avståndet.

Och det började bra för hemmalaget. Strax innan halva första perioden var spelad letade sig pucken in i nät efter backskott från Mikael Eriksson. Värre var det för gästerna, som fick talangen Zion Nybeck skadad. En skada som gjorde att Nybeck fick ledas av isen.

Björklund med sin 400:e poäng

Exakt åtta minuter efter det att Karlskoga tagit ledningen kom också mål nummer två.

Henrik Björklund satte dit 2-0 efter en målvaktsretur, och det var inte vilket mål som helst. Det innebar nämligen att Björklund numera har nått milstolpen 400 poäng i hockeyallsvenskan.

Man fick dock inte fira särskilt länge, HV71 fick precis det man behövde när man reducerade kort därefter genom Jesper Kokkonen som nätade mot sina gamla lagkamrater.

2-1 stod sig perioden ut, men det var HV71 som inledde mittenperioden piggast. Det skulle också resultera i en kvittering fram till 2-2 genom Jonathan Wikström som var den som ersatte skadade Zion Nybeck.

HV71 skulle också fullborda vändningen. Fredrik Forsberg nätade för trettonde gången denna säsong, och helt plötsligt var det 2-3 på resultattavlan.

Vände igen - och tog sjunde raka

I den avslutande perioden skulle Henrik Björklund göra sitt andra mål för kvällen. 

Efter ett fint förarbete av David Lilja fick Björklund stå helt fri framför kassen och gjorde inget misstag. Därmed var Karlskoga tillbaka i matchen igen.

Bara minuten senare small det igen, när Henrik Larsson efter en tilltrasslad situation såg till att göra 4-3. Karlskoga var återigen i ledningen.

HV71 tog ut målvakten med två och en halv minut kvar av matchen, och satte hög press på hemmalaget. Pucken ville dock inte in, och Karlskoga kunde hålla undan och ta sin sjunde raka seger.

Här lovar Robert Burakovsky att han slutar med ishockey: ”Nu är det slut”