Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans drömkontrakt: Värt över 50 miljoner

Foto: ADAM LACY/CSM/SHUTTERSTOCK / ADAM LACY/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

NHL-spelaren Victor Olofsson har Modo i sitt hjärta. 

Nu hoppas han att klubben satsar långsiktigt och hemvävt när Ville Nieminens ersättare ska utses.

I Expressens podcast Hockeypuls avslöjas ett namn han ömmar för.

– Skulle han vilja ta jobbet, då tror jag att det skulle funka väldigt bra, säger Olofsson som även berättar om euforin efter sitt nyskrivna kontrakt:

– Det är livsförändrande för mig. 

Lyssna på Hockeypuls: SpotifyiPhoneAcast

Modo har en turbulent höst bakom sig. Visserligen vann laget över Södertälje under onsdagen och inkasserade därmed sin tredje seger för säsongen, men det har skakat runt föreningens herrlag. 

Det mesta av strålkastarljuset har riktats mot Ville Nieminen, som i tisdags meddelade att han kliver av tränaruppdraget. 

Han lämnade Örnsköldsvik tidigt under onsdagen. 

En som är kvar i staden och som befunnit sig på samma is som Nieminen under stunder denna höst är Buffalo-stjärnan Victor Olofsson. 

I veckans avsnitt av Hockeypuls podcast pratar han bland annat om vad Modo behöver i dagsläget.

– Det gäller att få in stabilitet. Det är svårt i allsvenskan, se bara till förra året då man hade ett riktigt bra år och sedan lämnade många av toppspelarna för SHL eller ligor i Europa. Det är svårt att bibehålla den typen av kärna. Framför allt behövs stabilitet och en tränare som kan vara här i flera år och bygga någonting. Sedan att man slussar in juniorer upp i A-laget och att de får ta kliv. Det tror jag kan hjälpa väldigt mycket. 

Olofsson, som själv lämnade klubben efter degraderingen 2016, ser gärna att någon med Ö-vik i hjärtat tar över tränarsysslan. 

Han lyfter fram ett specifikt namn: Colorado-scouten Henrik Gradin, som tränade Olofsson under junioråren i Modo. 

– Det optimala vore att hitta någon person som bott här, har familj eller en anknytning till staden. Det kan vara tufft att vara utan familj eller vänner, så det absolut bästa vore att hitta en person som vill vara i Ö-vik under en lång period. 

Mattias Karlin, Henrik Gradin och Fredrik Andersson är tre färska tränarnamn med koppling till Ö-vik. Någon av dem du förespråkar?

– Den jag kan prata om är ”Hinken” (Gradin). Han är den enda jag haft som tränare. Jag gillar honom som tränare och människa otroligt mycket. Vi känner varandra väl. Skulle han vilja ta jobbet, då tror jag att det skulle funka väldigt bra. 

Foto: Adam Johansson

”Det är livsförändrande för mig”

Olofsson förbereder sig just nu inför en oviss NHL-säsong, som planeras starta i januari. Däremot finns mycket som talar för att premiären skjuts fram ytterligare en månad. Senast förra veckan meddelade AHL att ligan inte avser att börja innan månadsskiftet januari-februari. 

25-årige Olofsson skrev själv nyligen på ett tvåårskontrakt med Buffalo Sabres värt 6,10 miljoner dollar (54 miljoner kronor) efter en succéartad debutsäsong i världens bästa hockeyliga.

– Det är livsförändrande för mig. Vi spelare har den turen att om man lyckas ta sig till NHL, så finns de stora pengarna där. Det är något man alltid vetat om och som sporrat en ännu mer när man växt upp. Det känns overkligt i dag, när man kritat på det där kontraktet. 

Har du någon tanke på hur du vill investera – och spendera pengarna?

– Jag har haft en diskussion med min agent där vi ska göra upp en plan med en rådgivare. Egentligen planera hela livet och lägga upp allt på ett smart sätt för att få ut så mycket som möjligt. 

Vad blir det första köpet, tror du?

– Jag vet inte. Jag har alltid velat ha något ställe här (Örnsköldsvik) vid vattnet. Vi har en fantastisk skärgård och jag trivs vid vattnet. Kanske något åt det hållet. 

Ett framtida hus, alltså.

– Kanske, vem vet? Det är för tidigt att säga men det är en dröm jag har haft. 

Lyssna på avsnitt 79 av Expressens podcast Hockeypuls med Victor Olofsson i spelaren ovan eller i valfri poddapp.