Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan saknades - då förlorade Timrå

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Lagkapten Jonathan Dahlén saknades.

Då föll Timrå tungt borta mot Tingsryds AIF efter att smålänningarna avgjort i tom kasse. 

Mot Västervik formerade Timrå en superkedja med Jonathan Dahlén och NHL-lånen Isac Lundeström och Jesper Boqvist – det slutade med succé. 

Under onsdagskvällen saknades Dahlén på grund av känningar från överkroppen och Timrå föll när Tingsryd knep alla tre poäng i Nelson Garden Arena. 

Videogranskning 

Efter en mållös förstaperiod var det hemmalaget som tog ledningen i powerplay då Anton Svensson pricksköt in 1-0 bakom Adam Ohre i Timråmålet. Timrå kvitterade – även det i powerplay – genom Jesper Boqvist med 58 sekunder kvar av period två och låg sedan på för ett ledningsmål i den tredje. 

Med åtta minuter kvar av den tredjeperioden släpptes William Fällström pucken fint bakom ryggen till Jakob Heljemo som hittade Filip Cedervist, som med hjälp av skridskon styrde in 2-1 vid den bortre stolpen. Målet videogranskades men godkändes. 

Avgjorde i tom kasse

Timrå fick sedan ett fint läge att kvittera när Ludvig Claesson visades ut för holding med 1,20 kvar av matchen. Timrå satsade då allt och plockade ut målvakten – men trots spel 6 mot 4 och intensiv press fick man inte in pucken. I stället för en bortakvittering kunde Markus Bengtsson skicka pucken från djupt i egen zon och via stolpen skicka in 3-1 med 51 sekunder kvar av matchen. 

Segern för Tingsryd innebär att laget bröt en två matcher lång förlustsvit och klättrade upp på en femteplats i tabellen. För Timrå innebar förlusten att lagets två matcher långa segersvit nu är bruten och man placerar sig på en åttondeplats i en alltjämt haltande tabell.