Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan borta – tog ändå sin sjunde raka

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Sjunde raka segern.

Timrå har siktet inställt på Björklöven i toppen av hockeyallsvenskan efter 6-3 hemma mot Mora.

– Prestationen i sig är väl inte den bästa men det är starkt ändå att ta tre poäng, säger Christopher Liljewall i C More.

Timrå kom till hemmamatchen mot Mora med sex raka segrar segrar i ryggen och det blev även en sjunde trots att storstjärnan Jonathan Dahlén saknades igen.

Laget fick en drömstart och ledde med 2-0 redan efter fem minuter när Jeremy Boyce-Rotevall tryckte in en retur som styrdes rakt ut från Olof Lindblom.

Timrå gick därefter ifrån till 4-0 i den andra perioden men det skulle bli lite spännande i den sista. Ytterligare ett Timrå-mål och tre reduceringsmål från Mora gjorde att resultatet var 5-3 med knappt halva den sista perioden kvar men Mora lyckades inte med sin forcering och Timrå höll ifrån och tog sin sjunde raka seger när Jeremy Boyce-Rotevall satte sitt andra mål i matchen i öppen kasse.

Timrå besegrade Mora

En spelare som gjorde mål för sjunde matchen i rad var Timrås Sebastian Hartmann som satte Timrås 3-0-mål. Han har nu gjort fem mål och fem assister den här säsongen.

– Det är inget jag tänker på men jag försöker bidra med ett hårt jobb så kommer både målen och assisterna, säger Hartmann i C More.

Christopher Liljewall:

– Prestationen i sig är väl inte den bästa men det är starkt ändå att ta tre poäng

– Mora gör det bra och vi gör det mindre bra. Sedan gör vi sex mål men jag tycker vi bjuder på lite för mycket i dag.

Timrås seger innebär att laget har 27 poäng efter 11 matcher. Björklöven har två poäng mer. Mora placerar sig i mitten av tabellen med sina 17 poäng.

Onsdagens resultat i hockeyallsvenskan

Vita Hästen-Väsby 5-2

Modo-Södertälje 4-3 (e. str)

Timrå-Mora 6-3

Kristianstad-AIK 3-1

Almtuna-Karlskoga 6-3

Tingsryd-Västerås 0-3