Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Startar utredning efter  rasistiska påhoppet

Greg Squires.Foto: Ludvig Thunman

Under matchen mellan Oskarshamn och Björklöven i hockeyallsvenskan utsattes Oskarshamns Greg Squires för rasistiska påhopp. Nu tar Björklöven avstånd från incidenten.

- Jag reagerar mycket starkt på det. Det känns olustigt. Jag tar starkt avstånd från all form av rasism och delar Björklövens värdegrund, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till Västerbottens-Kuriren.

Under tisdagen slog Oskarshamn Björklöven med 3-2 i hockeyallsvenskan. Matchens efterspel kom att handla om något helt annat. Matchhjälten Greg Squires utsattes för rasistiska påhopp under matchen.

– När vi spelade powerplay så var det flera spelare som skrek "go back to China" åt mig, sa han till Barometern efter matchen.

Flera personer inom Oskarshamn vittnade om att de hört ordet "kinesjävel" från Björklövens bås. Björklöven tog via sin hemsida avstånd från händelsen under onsdagen.

– Vi får starta upp en internutredning och sen får vi se vad vi kommer fram till där. Vi får starta upp den så fort samtliga är på plats i dag och sen får vi agera utifrån det, säger Grönborg.

Håller krismöte i eftermiddag

Klockan 16.00 håller truppen och ledarstaben ett krismöte om gårdagens incident. Det har stormat kring Björklöven under de senaste veckorna. Enligt uppgifter tvingades två av klubbens spelare att slåss på en träning. Fredrik Grönborg vill inte spekulera i hur mycket den stormiga tiden påverkat lagets prestationer.

– Jag kan inte uppskatta effekten av det som hänt på laget. Det är svårt att säga hur den turbulensen som det här uttalanden och påstående skapat, säger Grönborg.