Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stanley Cup-mästaren klar för Mora i natt

Foto: Jae C. Hong

Den regerande Stanley Cup-mästaren Anze Kopitar är nu helt klar för Mora.

Han väntas debutera mot Djurgården på lördag.

- Jag är väldigt glad över att få chansen att spela med min bror Gasper för första gången, säger Kopitar till hockeysidan Thefourthperiod.com.

Det har spekulerats i att det skulle bli så här. Att Los Angeles Kings slovenske förstecenter Anze Kopitar skulle välja bort guldkantade kontrakt i andra ligor för att få chansen att spela med sin bror Gaspers i Mora.

Nu är det helt klart att det blir så.

- Ja, det stämmer att det är klart nu, bekfräftar agenten Pat Brisson för SPORT-Expressen.

Kopitar säger själv till hockey-sidan Thefourthperiod.com:

- Jag är väldigt glad över att få chansen att spela med min bror Gasper för första gången. Det ska bli riktigt kul, säger Kopitar.

Men på torsdag reser han till Sverige och Mora för att inleda ännu ett äventyr i en svensk klubb.

Har spelat i Södertälje

Som junior spelade han som bekant för Södertälje, men den här gången var det aldrig aktuellt att spela för Moras konkurrent i Hockeyallsvenskan.

På lördag väntas han göra debut i Moras hemmamöte med det tippade topplaget Djurgården. Några uppgifter om vilken ersättning Kopitar kommer att få av Mora har ännu inte blivit officiella. Det enda som är klart är att Mora tvingas punga upp runt 200 000 kronor för att försäkra slovenen.

Berglund till Västerås

Allsvenska konkurrenten Västerås förstärker också från NHL. Patrik Berglund från St Louis Blues återvänder till moderklubben.