Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ställer in matcherna – flera spelare sjuka

Foto: KONRAD PETTERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan ställer in matcherna i Slutspelsserien och Hockeyallsvenska Finalen.

Det meddelar ligan i ett pressmeddelande.

”Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade” skriver de i meddelandet.

Nej, det blir inga hockeymatcher i helgen. Hockeyallsvenskan har nu gått ut och bekräftat att samtliga matcher ställs in för en obestämd tid framöver.

Det var Aftonbladet som var först att rapportera om det, och nu har alltså ligan bekräftat de inställda matcherna. Flera spelare i Vita Hästen ska ha insjuknat utan att det är bekräftat handla om coronaviruset, skriver Aftonbladet.

Kvällens matcher i slutspelsserien skulle vara Karlskoga–Västerås, Vita Hästen–Södertälje samt Västervik–Timrå och i morgon skulle Björklöven och Modo mötas i match tre av den Hockeyallsvenska Finalen.

”HockeyAllsvenskan kommer att informera om eventuella ändringar som kan komma att ske nu när ligan och klubbarna tillsammans med övriga aktörer och intressenter inom hockeyn arbetar för att hitta bästa väg framåt. Det här är en svår och ny situation för oss alla där vi inom hockeyn är en del av ett större sammanhang och det är viktigt att vi alla tar hand om varandra. HockeyAllsvenskan ber om förståelse men känner också en trygghet i att våra fantastiska supportrar har sympati i den här prövande tiden” skriver ligan i ett pressmeddelande.

”Vi tar en paus”

När SportExpressen når Stephan Guaince, vd i Hockeyallsvenskan, svarar han på frågan alla ställer sig just nu:

Finns det en risk att säsongen ställs in?

– Det är samma risk som för all övrig idrott. Vad vi gör nu är att vi tar en paus och för en dialog med Hockeyettan och SHL hur vi ska ta det här vidare. Vi vill skapa oss den här luften nu att koordinera oss, och följa utvecklingen.