Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SSK vill att Kopitar stängs av för tackling

Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Södertälje vann över Mora, men känslorna var ändå upprörda efteråt.

SSK vill se Morastjärnan Anze Kopitar avstängd för en tackling mot huvudet på Fredric Andersson.

– Fredric fick en hjärnskakning, säger Södertäljes sportchef Per Nygårds till SportExpressen.se.

SSK har klättrat från en jumboplats efter sju omgångar till en andraplats efter 27 omgångar.

3-2-segern i Mora, mot NHL-stjärnorna Bobby Ryan och Anze Kopitar, befäste toppositionen.

Efter segern var det ändå irriterat i Södertälje, som menade att SSK-forwarden Fredric Andersson fick en vårdslös tackling av Moras Stanley Cup-vinnare Anze Kopitar. Domaren Shane Warschaw friade.

– Fredric fick en hjärnskakning och vi utgick i från att det var en "checking to the head" (tackling mot huvudet), säger SSK:s sportchef Per Nygårds, som hoppas att ärendet hamnar hos disciplinnämnden.

"Bör ha jämn bedömning"

Södertälje fick backen Viktor Lööv avstängd (två matcher plus 2 500 kronor i böter) sedan händelsen granskats i efterhand.

– De efteranmäler den ena situationen som gällde Lööv. Då bör man ha en någorlunda jämn bedömning från domaren i nästa situation som också bör gå till disciplinnämnden så får de titta på den, menar Nygårds, som själv inte kommer att anmäla Kopitar till disciplinnämnden.

Är det för att ni har en hederskodex eller för att det gäller er före detta spelare Anze Kopitar?

– Nej, absolut inte. Jag har aldrig gjort det någon gång utan jag tycker att det ligger på de ansvariga, som är till för att bedöma sånt här. Vi betalar för den tjänsten och det ska innefatta en professionell tolkning av reglerna, säger Per Nygårds.