Nicklas Grossmann. Foto: Roger Vikström
Nicklas Grossmann. Foto: Roger Vikström

SSK har inte råd med Nicklas Grossmann

Publicerad

Södertälje SK har inte råd med Philadelphia-backen Nicklas Grossman.

– Som det ser ut nu kommer vi inte att kunna bära kostnaden för försäkringen, säger sportchefen Per Nygårds till SportExpressen.se.

Nu lånar den hockeyallsvenska klubben in Linköpingsbacken Jonatan Nielsen i tre matcher.

SSK-backen Fredrik Sonntag har missat hela hösten på grund av skada och gör inte comeback den närmaste tiden.

Juniorlandslagsbacken Emil Djuse lider av en lättare hjärnskakning.

Läget ser lite kärvt ut. Södertälje har heller inte råd med den lockoutade NHL-backen Nicklas Grossmanns försäkring.

– Vi har inte pengarna, och jag vet inte om det kan bli någon vändning där, säger sportchefen Per Nygårds.

– Han har ett så bra kontrakt med Philadelphia och skrev nyss på ett nytt.

Under tiden har Södertälje fått klartecken att låna in LHC-backen Jonatan Nielsen, 19, som kan spela mot Mora, Oskarshamn och Djurgården.

– Det är för matcherna den här veckan som vi har en överenskommelse med Linköping, säger SSK:s sportchef Per Nygårds.

Södertälje hoppas att den skadade Djurgårdsvärvningen Mattias Carlsson ska bli spelklar snart. Han väntar på svar från förra veckans röntgen.

– Mattias kör på rätt bra, tycker jag. Förhoppningsvis visar inte röntgen någonting. Operationen var ett lite svårare ingrepp så det gäller att allt har läkt ihop muskulärt, säger Per Nygårds.

Forwarden Jacob Dahlström går på is i morgon och är någon vecka från spel. Han skadade sig när han tacklade Djurgårdsbacken Timmy Pettersson. Och blev dessutom avstängd och bötfälld på kuppen.

I SSK har de lockoutade NHL-spelarna Carl Hagelin och Matt Read gjort snabb succé. Hagelin har gjort två mål och fem assist på fyra matcher medan Read på fem matcher gjort två mål och åtta assist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag