”Klickar det så här kan ingen slå oss”

Mikkel Aagard.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Modos tränare Ville Nieminen.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Inte en enda poäng i hockeyallsvenskan – men mot Vita Hästen lossnade det för Mikkel Aagaard.

Dansken stod för ett äkta hattrick i den andra perioden när Modo vann klart på hemmaplan.

– Det känns bara helt underbart, jag har sett fram emot att göra mål, säger Mikkel Aagaard till P4 Västernorrland.

Modo inledde hockeyallsvenskan med att förlora klart mot Vita Hästen med 5-2 på hemmaplan. Därefter har laget haft rejäla problem och hade målskillnaden 0-7 efter de två senaste matcherna mot Almtuna och Karlskoga.

Men under fredagskvällen blev det en rejäl revansch – både på Vita Hästen och på de dåliga resultaten.

Matchen i Fjällräven center inleddes målmässigt med att Max Tjernström gav hemmalaget ledningen och i den andra perioden blev det dags för Mikkel Aagaard att visa klass.

Den 25-årige dansken hade ännu inte gjort några poäng för Modo i hockeyallsvenskan men i den andra perioden gjorde han helt plötsligt hattrick.

Modo vann stort mot Vita Hästen

2-0 i ett halvöppet mål.

3-0 i röran framför mål på en retur.

4-0 bara drygt sju minuter efter det första målet.

Efter Aagaards show var det ingen tvekan om att de tre poängen skulle stanna i Örnsköldsvik. Marcus Sörensen fick in ett tröstmål i den sista perioden men Modo höll undan och tog sin andra seger för säsongen. 5-1 kom i tom kasse från Daniel Sylwander med sex minuter kvar av matchen. Med sex sekunder kvar kom också 6-1 från Aleksi Heponiemi.

– Det känns bara helt underbart, jag har sett fram emot att göra mål, säger Mikkel Aagaard till P4 Västernorrland efter matchen.

Aagaard: ”Spelar man i Modo är det press” 

Han kommenterar också lagets tunga start på säsongen.

– Det är klart det alltid är press men jag tycker vi har varit bra på att jobba tillsammans som ett lag. Spelar man i Modo är det press men när det klickar som i kväll är det ingen som kan slå oss, säger Aagaard.

Hockeyallsvenskans tabell har inte varit någon rolig läsning för Modos supportrar i inledningen av säsongen. Efter fredagens seger tar sig laget dock förbi Väsby och Kristianstad och ligger nu tolva på sju poäng i den mycket haltande tabellen. Vita Hästen ligger elva på nio poäng.

Övriga matcher

Västervik-Mora 3-1

Timrå-Södertälje 6-2

Tingsryd-Väsby 8-2

Almtuna-AIK 4-2

Karlskoga-Björklöven 4-5