Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officiellt: Sportchefen lämnar – redan i dag

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson lämnar sin tjänst.

Det avslöjas i veckans avsnitt av Sanny & Svensson och bekräftas under måndagsmorgonen av Södertälje SK.

44-årige Samuelsson kom in i SSK hösten 2019 och med sin erfarenhet som spelare var det en person med stort kontaktnät och bred erfarenhet från både NHL, Schweiz och SHL som skulle leda klubbens sportsliga satsning.

Nu har tiden i Södertälje kommit till ett slut för Samuelsson.

I veckans Sanny & Svensson avslöjades att det slutgiltiga beskedet kunde komma att dyka upp redan under måndagen.

Tidigt under måndagsmorgonen kom mycket riktigt beskedet från klubben om att parterna valt att gå skilda vägar. Anders Eldebrink tar över som tf sportchef med Rickard Öquist som biträdande sportchef.

”Målsättningen för den nya sportsliga ledningen blir att i första hand skaffa laget fast mark under fötterna för att därefter sätta nya utmanande mål för avslutningen av säsongen. Parallellt med det har den nya sportsliga ledningen även ett uppdrag att anlägga en grund för att de kommande åren kontinuerligt vara en topp 3 klubb i Hockeyallsvenskan och i god tid bygga en trupp för nästa år som matchar den ambitionen”, skriver klubben.

Parterna har under helgen pratat, enligt SportExpressens källor och då kommit fram till att man inte ska fortsätta den vägen man gått den senaste tiden. Det ska dock handla om en överenskommelse i bästa samförstånd. 

Umicevic flyttar hem

I SSK:s utskick där man meddelar förändringen efter SportExpressens avslöjande, så meddelar man även att man  ”i helgen gjort klart med en högklassig värvning som en fortsättning på arbetet med att förstärka laget. Spelaren kommer presenteras inom de närmaste dagarna.”

Det ska enligt flera källor handla om 37-årige Dragan Umicevic, som nyligen lämnat sin österriskiska klubb, Linz.

37-åringen lämnade SSK efter säsongen 2008-09.

Den här säsongen har han gjort 17 poäng (3+14) på 18 matcher i Black Wings Linz i Österrike.

Tidigare SSK-back går till AIK

En spelare som Mikael Samuelsson haft under sin tid i klubben är Sebastian Walfridsson.

Enligt uppgift kommer backen nu att ansluta från Visby/Roma till Södertäljes konkurrent i HockeyAllsvenskan, AIK. Då ska det i första hand handla om ett lån.

Varför man nått den här punkten i det tilltänkta längre samarbetet har ingen kunnat ge något riktigt svar, och varken Mikael Samuelsson eller SSK:s klubbdirektör Robert Andersson har gått att nå för en kommentar.

Hör mer om detta i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.

https://embed.radioplay.io?id=101274&country_iso=se