Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen om NHL-lån: ”Då kommer vi att agera”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: NEWSPIX24 BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Spelarna har gett sitt godkännande till sportchefen Kent Norberg: Timrå IK kan börja ta in lånespelare.

Fast det är långt ifrån säkert att så blir fallet.

– Vi följer utvecklingen och får vi skador, då kommer vi agera, säger ”Nubben”. 

Förra veckan kunde SportExpressen berätta att Timrå överväger möjligheten att, likt sina allsvenska konkurrenter, ta in lånespelare från NHL och AHL. 

I onsdags sammanträdde personer i organisationen för att diskutera frågan och konsensus råder i hur Timrå ska gå framåt, menar Kent Norberg.

– Vi har inte valt någon väg egentligen, vi tar det dag för dag. Vi har haft möte med spelarrådet och fått ett godkännande att plocka in lånespelare om vi vill, men vi är måna om att behålla den grupp vi har, för den är jäkligt bra. Samtidigt är det en speciell säsong med corona och vi är till exempel bara 12 forwards. Vi är nöjda med den befintliga truppen, men vi kan åka på sjukdomar eller skador och då blir vi tunna. 

När kan det i sådana fall komma ett beslut i frågan, om ni kommer agera?

– Vi tar dag för dag, och vi har inte tagit något beslut åt den eller andra hållet. Vi följer utvecklingen och får vi skador, då kommer vi agera. Men i dagsläget... njae, vi väntar och ser. Det finns fortfarande mycket lediga spelare. 

Vill man inte förebygga skador och sjukdomar genom att ta in spelare innan?

– Så kan det vara, men då måste jag offra några av våra killar. Vi har ett tillräckligt bra lag för att vinna även utan AHL-spelare. 

Erik Brännström, som tillhör Ottawa Senators, har varit på tapeten för Timrå.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tidigare har Jesper Boqvist och Isac Lundeström kopplats ihop med Timrå IK. 

SportExpressen kan berätta att även backarna Olle Alsing och Erik Brännström varit uppe för diskussion. 

Och med tanke på att det ännu inte tagits något beslut i om NHL samt AHL kommer skjutas fram – eller ställas in – finns chansen att det kommer vara en uppsjö av spelare lediga under hösten. 

– Så är det, men det är inte det som är grejen för oss. Vi har en bra grupp och i slutändan kommer det vara dem som ska göra det för oss i april, säger ”Nubben”.

Om ni förstärker, vad är det för typ av spelare som ska komma in?

– Det spelar inte så stor roll, bara vi vet att det är bra killar. Med Lundeström och Boqvist till exempel, NHL kommer starta någon gång och då kommer de inte vara kvar här i Sverige. Just nu handlar det i sådana fall om numerären för vår del. 

Så om du får välja att värva till back- eller forwardssidan säger du...?

– Jag kan inte säga det för är alla fräscha, så... Skulle jag veta att vi är fräscha och friska säsongen ut, då skulle jag inte agera. Det handlar inte om att förstärka utan om att förebygga och kunna fortsätta träna bra, som exempel. 

Ni kommer inte agera om det inte sker något oförutsett med den trupp ni har, alltså?

– Jag vill inte binda fast mig vid något uttalande, utan vi avvaktar dag för dag.

Nubben: ”Det är det enda vi pratar om”

Timrås säsong inleds på fredag mot ett annat förväntat topplag, Björklöven. 

Kent ”Nubben” Norberg hymlar inte om att Timrå IK siktar mot SHL redan till våren. 

– Vi är en av två, tre, fyra favoriter. Vi har ett bra lag och vår målsättning är att gå upp. Det är det enda vi pratar om, att vi ska vara bra i april. 

TV: Modo vann derbyt mot Timrå