Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen i krock – med björn på E4

Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Under tisdagen möter Modo Luleå i den första träningsmatchen för säsongen för de båda lagen.

Modos sportchef, Fredrik Glader, passade på att åka upp sent under måndagskvällen.

Men i höjd med Piteå small det till.

En björn sprang ut framför bilen.

– Det kändes, det kan jag säga. Man är inte så kaxig när man kör på en björn, säger Fredrik Glader.

Fredrik Glader, som ursprungligen kommer från Luleå passade på att åka upp tillsammans med sin sexåriga dotter, i sällskap med två bekanta.

Eftersom hans Modo spelar match, så passade han på att ta ett dygn på hemmaplan.

Men bilen kom bara till Piteå. 

– Jag sa bara, ”wow, en björn” och så small det, säger Glader.

Var det en stor björn?

– Det var bara en liten björnunge och samtliga i bilen klarade sig. Min dotter låg och sov och resten blev lite skärrade, men ingen av oss drog på oss några fysiska skador, säger Fredrik Glader. 

Björnungen dog

Samtliga blev kvar i bilen. Eftersom det var en björnunge, fanns risken att en aggressiv mamma eller pappa fanns i närheten.

Bilen kördes vidare i en kilometer, där Gladers mamma kunde hämta upp, och sedan återvände man till platsen, där polisen fanns på plats, och kunde konstatera att björnungen fått sätta livet till, vid vägkanten.

– Det var enfiligt, så vi kunde inte göra så mycket. Men det var obehagligt att den lyckades vara innanför viltstängslet. Nu kunde vi förvisso köra vidare, men det syns en buckla på bilen och behållaren till spolarvätskan sprack, säger Fredrik Glader, som kan konstatera att det var obehagligt, men att det gick bra.

– Jodå. Det gick bra för alla inblandade. Men nu fick jag i alla fall bevisat för min fru att det visst kan finnas björn längs E4:an. Hon har alltid idiotförklarat mig när jag letat efter björn. Synd bara att den fick sätta livet till.

https://twitter.com/FredrikGlader/status/1295482000665718792