Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelarna i möte efter tragedin: "Krishjälp"

Minnesplatsen i foajén.Foto: Mattias Tengblad
Markus OlssonFoto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN
Fjällräven center.Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo Hockey har sorg.

Klubben kallade till ett möte efter beskedet om målvakten Markus Olssons tragiska bortgång.

I dag har man öppnat upp portarna till Fjällräven center.

– Om någon behöver prata så har vi krishjälp här på plats i arenan, säger Frank Eriksson, press- och marknadschef.

Hela hockey-Sverige sörjer Modos målvakt Markus Olsson, 20, som hittades död under söndagen.

Olsson hade försvunnit spårlöst efter en utekväll under fredagsnatten och hundratals frivilliga hjälpte till i sökandet av honom.

Nu är Örnsköldsvik en stad i sorg.

Hockeyklubben Modo kallade till möte så fort de nåddes av det tragiska beskedet. Totalt 50-60 personer från klubben, däribland spelare från såväl herrlag som damlag och juniorlag, samlades för att prata.

– Vi samlades för första gången i går för ett första möte med krishantering och bjöd in alla lag, personal och ledare. Många var, så klart, i behov av att prata och vi hade präster på plats, men också människor från krisberedningsgruppen i Örnsköldsvik, säger klubbens press- och marknadschef Frank Eriksson.

 

LÄS MER: Sorgen i Örnsköldsvik: "Folk ville vara som Markus"

"Alla som kände Markus vet det"

Under måndagen står Fjällräven center öppen för allmänheten.

En minnesplats har satts upp i hockeyarenans foajé och blommor och tända ljus har redan börjat omringa det fotografi på Markus Olsson som är centrerat på bordet.

– Alla är välkomna att komma hit till arenan i dag för att lämna sina kondoleanser på plats, om man vill lämna en blomma eller tända ett ljus får man göra det. Och om man behöver prata så har vi krishjälp på plats, säger Eriksson.

Att Markus Olsson var en väldigt uppskattad hockeyspelare, men framför allt människa råder det inga tvivel om.

– Alla som kände Markus vet att han var en väldigt bra kille. Det är otroligt många som har uttryckt sin sorg i hockeyvärlden och klubbens tankar går så klart till Markus familj i den här svåra stunden.

– Vi vill också rikta ett stort och varmt tack till alla människor som hjälpte till med sökandet efter Markus. De gjorde ett helt fantastiskt jobb.