Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelare misstänks för narkotikabrott

Jonas Torines.Foto: Timrå IK
Arikivbild på spelare i Timrå. OBS. Spelaren på bilden har ingenting med texten att göra.

En spelare i Timrå IK misstänks för narkotikabrott.

– Han är jätteledsen, så klart. Det är en personlig tragedi, säger Jonas Torines, klubbchef, till ST.

Det var natten till söndagen som händelsen inträffade. Spelaren i den hockeyallsvenska klubben togs av polis och misstänks nu för narkotikabrott. Något Sundsvalls tidning var först med att berätta.

– Från Timrå IK:s sida har vi ett arbetsgivaransvar. Det här är en medarbetare till oss och vi har en drogpolicy som vi följer och ett åtgärdsprogram som redan har satt i verket, säger Jonas Torines, klubbchef i Timrå IK till tidningen.

Han fortsätter:

– Vi jobbar stenhårt med det här och ska hjälpa den här killen. Det är vårt ansvar. Som arbetsgivare har vi ett ansvar och vi följer de policys som vi har och kommer jobba stenhårt för att den här killen ska få spela ishockey igen.

Har tagit fram åtgärdsplan

Klubbchefen vill inte kommentera om spelaren kommer träna och spela med klubben i fortsättningen.

– Vi följer den åtgärdsplan som vi har tagit fram och vad det innebär exakt i detalj, om han kommer spela hockey eller inte, det kan jag inte svara på i dagsläget, säger Jonas Torines.

Senare under torsdagen skickade klubben ut ett pressmeddelande angående spelaren.

Timrå IK tar kraftigt avstånd från all användning av droger, dopingpreparat eller annan substans som ej är förenlig med klubbens drogpolicy'', skriver Timrå IK.