Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelare i Björklöven gripen: "Är skakade"

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

En av Björklövens A-lagsspelare är misstänkt för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande.

Klubben gick själv ut med informationen under söndagskvällen och meddelade samtidigt att spelaren tills vidare är avstängd.

– Vi är skakade, säger Björklövens vd Joakim Gustafsson.

– Jag kommer inte ihåg vad som hände, säger spelaren till Västerbottenskuriren.

Enligt VK, som tagit del av en polisanmälan, ska spelaren bland annat knuffat en kvinna till golvet och därefter slagit med knytnävarna flera slag mot kroppen.

Det var under natten mot lördagen som en av Björklövens A-lagsspelare greps efter en lagfest i Östersund.

Spelaren är misstänkt för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande.

Klubben fick beskedet under söndagskvällen och arbetar nu för att ta reda på mer om vad som har hänt.

– Vi vill veta mer om vad som hände innan vi fattar ett beslut kring spelaren. Vi har därför stängt av honom från Björklöven till dess den rättsliga processen är klar, säger Björklövens vd Joakim Gustafsson till klubbens hemsida.

"Vi måste få ett slut"

Gustafsson berättar att samtliga A-lagsspelare så sent som för en vecka sedan deltog i en workshop vars syfte var att utbilda spelarna i hur de som björklövenspelare ska bete sig och hur viktig deras roll som förebild är.

Mot bakgrund av det blir han extra besviken på spelaren i fråga.

– Om samhället ska förbättras har vi ett stort ansvar i den processen. Det är med andra ord obegripligt att spelaren överhuvudtaget har satt sig i denna situation. Jag är fruktansvärt besviken, säger han.

– Vi måste få ett slut på mäns våld mot kvinnor och vi måste få ett stopp på den machokultur som uppenbarligen fortfarande finns inom vår idrott. Det säger jag generellt, utan att peka finger mot den misstänkte spelaren, som fortfarande bara är just det: misstänkt. Det är viktigt att både vi män, vi i föreningarna och vi i samhället säger ifrån. Vi har uppenbarligen väldigt mycket jobb kvar att göra, fortsätter Gustafsson.

"Han har gett sin version"

Till SportExpressen säger Gustafsson att informationen kom till honom när klubbens sportchef berättade det för honom när laget kom hem till Umeå.

Därefter har han pratat med spelaren i fråga.

– Han har gett sin version av det som hände och han är väldigt ångerfull och det är mycket han vill ha ogjort. Men om det stämmer så har han brutit mot klubbens värdegrund, därför är han avstängd på obestämd tid.

Han kommer inte att träna med er under tiden?

– Nej, det kommer han inte att göra.

Kan det bli tal om fler repressalier från er sida?

– Det här är väldigt färskt och vi kommer att spendera hela kvällen och natten med att försöka ta reda vad som har hänt. Så det är för tidigt att svara på.

Nya uppgifter: Ska ha knuffat en kvinna till golvet

Västerbottenskuriren publicerade på måndagen nya uppgifter kring händelsen som spelaren är misstänkt för. Tidningen skriver att Björklöven-spelaren ska ha tagit en kvinna på brösten och rumpan. I anmälan till polisen står det även att han ska knuffat en annan kvinna till golvet och därefter slagit med knytnävarna flera slag mot kroppen.

Spelaren själv har uttalat sig om händelsen för Västerbottenskuriren.

– Det blev en kväll med för mycket dricka. Jag kommer inte ihåg vad som hände, säger han.

– Jag känner mig väldigt ångerfull idag. Även om lite av det stämmer så är det hemskt. Jag har mått bättre och det är mycket som jag vill ha ogjort.

SportExpressen har sökt spelaren, dock utan framgång.