Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkade klubbchefen har anmälts till polisen

Se Sportklubben med Philip Gadd och Erica Carlsson på Expressen TV och Viafree.
Jörgen WahlbergFoto: BILDBYRÅN

För en månad sedan sparkade Timrå IK klubbchefen Jörgen Wahlberg – och klubben berättade även att det skulle göras en polisanmälan.

Nu uppger ST att anmälan rör ekonomisk brottslighet.

– Vi har upprättat anmälan tillsammans med vår advokat, säger ordförande Lars Backlund.

Under en presskonferens i slutet på september meddelade Timrå IK att klubbchefen tvingas lämna klubben. Orsaken sades vara att föreningen och klubbchefen har olika syn på affärsmoral och etik.

Ordförande Lars Backlund meddelade även att klubben skulle göra en polisanmälan.

– Det gör vi för att vi som förening inte kan döma någon rättsligt. För både vår och Jörgens skull får polisen därför titta på det och se om något har skett som han kan dömas för, sa han då.

Backlund ville däremot inte gå in närmare på vad polisanmälan gällde.

– När det här uppdagades så känner man sig väldigt sviken och ledsen. När det börjar handla om människoöden och familjer som far illa så blir det så klart väldigt tråkigt, sa han däremot.

Wahlberg anmäls för trolöshetsbrott

Enligt Sundsvalls Tidning fanns det ett sekretessavtal mellan Timrå och Wahlberg som gjorde att han riskerade böter på 250 000 kronor om han kommenterade situationen – men efter några dagar uttalade sig den sparkade klubbchefen ändå.

– Jag mår inte bra, jag har blivit kölhalad och avrättad i media. Det har varit väldigt jobbiga och hektiska dagar, inte bara för mig utan även för min familj, sa han.

Nu har klubben gjort en polisanmälan – och enligt ST rör anmälan ekonomisk brottslighet i form trolöshetsbrott.

– Nu ska rättsväsendet ha sin gång. Jag är ingen expert, nu får de titta på det och göra en bedömning om man ska inleda en utredning, säger Lars Backlund till Hockeypuls.