Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Södertälje värvar tränare från Dif

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Södertälje har presenterat sin nya tränare.

Som många spekulationer pekat på, så handlar det om Djurgårdens tidigare assisterande tränare Jörgen Bemström.

– Sportklubben min förening, säger Bemström.

47-årige Bemström återvänder därmed till sin moderklubb.

Efter fem säsonger i Djurgårdens organisation som J18 och J20-tränare, samt assisterande tränare i A-laget under två säsonger, så tar Bemström nu klivet upp som huvudtränare, men nu för allsvenska SSK.

Där har han nu skrivit ett tvåårskontrakt.

– Jag vill se en ledare som verkligen brinner för uppdraget han ska utföra, det ser jag också som en viktig del i den här signingen. Engagemang och passion är otroligt viktigt för mig, säger Södertäljes sportchef Micke Samuelsson.

Bemström har skrivit ett tvåårskontrakt med sin moderklubb. Det var också i just SSK han började sin tränarbana som assisterande tränare 2011.

Under några år har Micke Samuelsson frågat Bemström om en återkomst.

Nu blev det aktuellt.

– För något år sedan frågade Micke mig första gången vad jag skulle göra när kontraktet i DIF löpte ut och det sedan dess så har jag gått och funderat lite, han sådde ett frö där. Jag kände ju längre säsongen gick att får jag chansen så kommer jag tacka ja. Jag känner mig redo både som ledare, tränare och person, säger Jörgen Bemström till Södertäljes hemsida.