Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Södertälje värvar hem Nicklas Grossmann

Publicerad

NHL-backen Nicklas Grossmann är klar för Södertälje SK. Han betalar rubbet själv.

– Det har jag ingenting emot, för att få spela hockey. Det är det som är det viktiga, säger han till SportExpressen.se.

Och SSK har med hjälp av fansen lyckats värva Anaheims VM-back Cam Fowler.

Södertälje SK fortsätter att hitta superförstärkningar under NHL-lockouten.

Klubben har gjort klart med Philadelphia Flyers-backen Nicklas Grossmann, 27.

– Han är en karaktärskille som ska spela för moderklubben och han betalar för att få göra det, säger SSK:s sportchef Per Nygårds till SportExpressen.se.

Comeback på lördag

Grossmann betalar sin egen försäkring, vilket är ovanligt under NHL-lockouten. Oftast står klubbarna för den kostnaden.

Och han spelar även utan lön.

– Det får de lägga på annat, tror jag, haha, säger Grossmann till SportExpressen.se.

Comebacken i Södertälje sker troligen på lördag hemma i Axa Sports Center. Grossmann ska till att börja med spela fyra matcher och han har bra koll på motståndet.

– Asplöven hemma, Tingsryd borta, sedan är det Malmö borta och Almtuna hemma. Det ska bli jäkligt spännande att få komma tillbaka till "Templet" där man en gång började, säger Grossmann.

– Det har väl alltid varit SSK. Det var tanken när jag åkte hem från Philadelphia. Det har hela tiden legat i bakhuvudet.

– Nu när lockouten dragit ut på tiden kliar det lite för mycket för att inte spela. Nu har vi hittat en lösning, det ska bli roligt.

Säkrat 275 000

Södertäljefansen har också tagit initiativ till en insamling för att hjälpa klubben att värva Anaheimbacken Cam Fowler under NHL-lockouten.

Enligt SSK-supportern Robin Paulrud har man säkrat 275 000 kronor på ett och ett halvt dygn.

Fowler är nu klar för Södertälje och anländer på torsdagen.

Philadelphias Nicklas Grossmann har spelat mot Cam Fowler i NHL.

– Det är en spelskicklig back. "Nygge" (Nygårds) lär väl ha koll misstänker jag, säger Grossmann om 20-årige Fowler som gick i förstarundan av NHL-draften 2010 och som spelade VM med USA i våras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag