Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Södertälje vann mot Modo – första segern

Publicerad

Södertälje sparkade tränaren Mats Waltin efter att laget öppnat säsongen med sex raka förluster.

Då kom den förlösande första segern.

Tabelljumbon slog topplaget Modo med 2-1 på bortaplan. 

Södertälje fick en mardrömsstart på den hockeyallsvenska säsongen.

Efter sex matcher stod laget fortfarande på noll poäng och klubbledningen valde i tisdags att agera. Detta genom att sparka tränaren Mats Waltin. 

– Vi har inte nått fram till det som vi satt upp som mål, sa klubbdirektören Mats Pernhem.

I stället tog Nichlas Falk över i tränarbåset och han fick en flygande start som huvudtränare för SSK.

Södertälje tog första segern

Borta mot Modo kom nämligen den minst sagt efterlängtade segern då Södertälje slog tabelltvåan med 2-1.

Thomas Valkvae-Olsen satte 1-0 för gästerna i mitten av den första perioden och i den andra ökade Lucas Carlsson på till 2-0.

I den avslutande perioden fick hemmapubliken upp hoppet då Victor Öhman reducerade i powerplay. Men närmare så kom aldrig Modo.

Södertälje höll undan, vann med 2-1, och tog sina tre första poäng för säsongen. Laget är fortsatt sist i tabellen, medan Modo, som hade chansen att gå upp i serieledning, är kvar på andra plats bakom länsrivalen Timrå.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag