Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Södertälje sparkar Janne Karlsson

Foto: Patric Söderström

Södertälje SK sparkar coachen Janne Karlsson.

Assisterande tränaren Anders Karlsson befordras till ny huvudtränare.

– Vi har nått ett läge där vi måste genomföra förändringar på ledarskapssidan för A-laget, säger klubbdirektören Mats Pernhem till klubbens hemsida.

En av toppkandidaterna i hockeyallsvenskan, Södertälje SK, ligger sist i serien efter 44 omgångar. Med bara åtta omgångar kvar att spela har SSK beslutat att sparka huvudtränaren Janne Karlsson.

– Vi känner att vi har ett mycket konkurrenskraftigt lag, men att vi inte fått ut den samlade kompetens som finns hos spelarna, konstaterar klubbdirektören Mats Pernhem.

Karlsson ersätter Karlsson

Den assisterande tränaren Anders Karlsson får ta över huvudansvaret för att i första hand rädda anrika SSK negativt kval.

I övrigt blir det inga förändringar i nuläget på tränarsidan.

– "Ante" Karlsson representerar ett annat ledarskap och vi känner att denna förändring ska göra att vi undviker kval nedåt. Samtidigt söker vi ytterligare komplettering till A-lagets ledarskap, men efter den senaste tidens diskussioner kan vi också konstatera att det krävs ett stort mod att kliva in i detta läge, säger Mats Pernhem till SSK:s hemsida.

Viktig match på tisdagskvällen

Redan i morgon har Södertälje en viktig hemmamatch mot Asplöven i hockeyallsvenskan. SSK har 52 poäng, tre färre än Timrå, som är närmaste lag ovanför kvalstrecket.

Tidigare under säsongen sparkade nästjumbon AIK sina tränare Thomas Fröberg och Peter Gradin, som ersattes av Peter Nordström och Michael Nylander.