Slutspelat för Carl Hagelin i Södertälje

Publicerad

NHL-forwarden Carl Hagelin, 24, har gjort sin sista match för Södertälje i hockeyallsvenskan den här säsongen.

Axelskadan gör att han blir kvar i New York.

– Det är givetvis otroligt beklagligt för oss men framför allt för Calle att han råkade ut för den här skadan, säger SSK:s sportchef Per Nygårds till klubbens hemsida.

Det blir troligen inga fler matcher i Södertälje under årets NHL-lockout för New York Rangers-forwarden Carl Hagelin.

Den axelskada han råkade ut för borta mot Västerås gör att han behöver rehabilitera skadan och det gör han borta i USA. Därför säger han upp kontraktet som går ut den 8 december.

Under NHL-lockouten får han inte ta hjälp av NY Rangers läkare, men det finns annan hjälp att få.

Fullt ös

Hagelin har varit med och hjälpt Södertälje upp från en jumboplats efter sju omgångar till en topplats i dag.

På åtta matcher har han bidragit med fem mål och sex assist. Mycket tack vare fullt ös i varje byte.

Lämnade återbud

Hagelin var även uttagen i Tre Kronor till Karjalaturneringen, men tvingades lämna återbud på grund av axelskadan.

– De matcher han hann göra för oss har man verkligen kunnat se vilken moderklubb Calle har, säger Södertäljes sportchef Per Nygårds till klubbens hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag