Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serieledarna vände sent mot Leksand

Filip Hållander avgör.Foto: C More
Timråjubel.Foto: C More

Leksand jagar toppen i hockeyallsvenskan.

Ett par rafflande slutminuter satte krydda på toppmötet mellan Leksand och Timrå. 

Och en tonåring skulle avgöra i förlängningen.

Matchen mellan Leksand och Timrå sköts upp på grund av förseningar i trafiken. Förseningarna gjorde att domarna inte kunde vara på plats i tid för nedsläpp. När de väl kom fram till arenan och kunde släppa pucken var det ett formstarkt hemmalag som tog emot Timrå i Tegera arena. Leksand har gått som tåget efter att Leif Carlsson tog över skutan och radat upp segrar – närmare bestämt tio segrar på de tolv senaste matcherna. Laget tog också ledningen. 

Anton Wedin klev fram

Efter en lång sekvens i Timrås zon kunde Oskar Lang, mot trötta Timråspelare, runda kassen och sätta dit kvällens första mål. 

Nästa mål skulle dröja till den tredje perioden. Då klev Timrås talang Anton Wedin fram. Wedin stod för en soloprestation när han gled igenom Leksands försvar och stänkte dit kvitteringen i nättaket. 

– Antons tredje mål för säsongen är en läckerbit, säger C Mores kommentator.

Talangen avgjorde för Timrå

Läckerbiten bäddade för en rafflande avslutning. 

Med två minuter kvar trodde hemmapubliken att avgjorde Leksands Alex Friesen toppmötet genom att göra 2-1.

Men Timrå skulle komma tillbaka igen. De rödklädda tog ut målvakten och fick utdelning. En omarkerad Alexandre Lavoie hittade rätt på en retur och ytterligare en kvittering var ett faktum.

I förlängningen avgjorde Filip Hållander för Timrå.

Filip Hållander är född år 2000, inför samma säsong som Leksand åkte ur högsta divisionen för första gången på 50 år och 2000-talets kräftgång för klubben började. Sedan dess har Leksand åkt jojo högsta divisionen och andradivisionen. Både Timrå och Leksand ligger just nu bra till i hockeyallsvenskan på första och tredjeplats.

LÄS ÄVEN: Leksand om uppropet: "Vi överlever inte då"