Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mäktiga inramningen: ”Åkte runt med gåshud”

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand premiärslog Tingsryd med 2-1.

Och det inför storpublik – drygt 6 000 personer – i Tegera arena.

Nu hyllar spelarna sina fans.

– Jag åkte runt med gåshud, säger Mattias Karlsson till DT. 

Efter en mållös första period i Tegera arena kom så säsongens första mål för Leksand. Lucas Nordsäter hittade fram till Tor Immo – som satte 1-0 bakom Tingsryds målvakt Tex Williamsson.

I inledningen av den tredje perioden utökades ledningen. Målskytt den här gången: Egenfostrade 19-åringen Wilde Bröms.

Junioren hade tidigare under matchen prickat båda stolparna i samma skottsekvens, men fick nu se pucken gå in bakom sin gamle lagkamrat Williamson. Men Tingsryd skulle pressa Leksand. Bara minuterna efter 2-0 reducerade gästerna genom Daniel Öhrn och Tingsryd tryckte på för en kvittering. Men Leksand höll undan och vann med 2-1.

– Jag har drömt i hela mitt liv om att göra mål framför den här publiken. Jag har spelat i Leksand i hela mitt liv och det har alltid varit ett mål att nå a-laget. Jag har aldrig spelat för ett annat lag, så det här är mäktigt för mig, Att göra mål är det roligaste som finns, speciellt inför den här publiken, säger Wilde Bröms till Dalarnas Tidningar. 

6 132 personer hade letat sig till Tegera arena under fredagskvällen, en siffra som endast AIK kunde matcha under hockeyallsvenskans premiärkväll. 

Hyllar fansen: ”Åkte runt med gåshud”

Leksandsspelarna kan inte annat än njuta av stödet från sina supportrar. Backen Mattias Karlsson, nyförvärv från Karlskrona, försöker sätta ord på känslorna.

– Innan nedsläpp i första perioden åkte jag runt med gåshud, säger han till Dalarnas Tidningar och fortsätter:

– Det är kul att man som 33-åring fortfarande får gåshud inför en match. Jag åkte runt och flinade bara och var lycklig.

Lagkamraten Tor Immo, ny från Troja-Ljungby, och som öppnade målskyttet i premiären, kan bara hålla med angående hemmastödet.

– Det är omöjligt att inte bli taggad när man åker ut på isen under introt. Det kanske låter klyschigt att säga att det är den sjätte utespelaren men på något sätt hjälper det laget att göra det som kanske inte är det roligaste jobbet. Fansen får med sig sittplats också, säger Immo.

– Det är inte så många arenor som har det här trycket. Samspelet mellan ståplats och sittplats är sjukt mäktigt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!