Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säsongens första förlust för ”Löven”

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Första förlusten är ett faktum. 

Södertälje körde över Björklöven med 4-1. 

Stor matchhjälte blev Emil Aronsson med två mål. 

SSK hade stora bekymmer med att ens få ihop nog med spelare till söndagens match mot suveräna serieledare Björklöven. Anledningen var oro över att spelare hade smittats för covid-19 men efter att ha testat samtliga kom glädjebeskedet för Södertälje. 

Samtliga svar kom tillbaka negativa.

Gustavsson storspelade

Hemmalaget tog ledningen när Emil Aronsson satte 1-0 efter en omdiskuterad situation. För i sekvensen tidigare hade Lövens målvakt Kevin Poulin kolliderat och tappat ena handsken efter att ha fått ont. Spelet fortsatte och Aronsson kunde ge SSK ledningen. Efter videogranskning godkändes målet. 

– Han (målvakten) tappar handsken, vilket gör det enklare, säger Emil Aronsson i C More efter den första perioden. 

I den andra perioden reducerade Pontus Andreasson för Björklöven i powerplay men det hjälpte föga. Södertäljes målvakt Filip Gustavsson storspelade och stoppade totalt 41 skott i en match som slutade 4-1. Därmed åker Björklöven på säsongens första förlust.