Pietta blev liggandes på isen efter att ha fått en puck i ansiktet. Foto: C MorePietta blev liggandes på isen efter att ha fått en puck i ansiktet. Foto: C More
Pietta blev liggandes på isen efter att ha fått en puck i ansiktet. Foto: C More
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksand bröt dystra trenden i toppmötet

Publicerad

Leksand bröt den negativa trenden genom att krossa Modo.

Men i andra perioden var Daniel Pietta med om en otäck olycka.

Tysken fick en puck i ansiktet och tvingades bryta matchen för att sy.

– Hur gick det med tysken?, säger C Mores kommentator Åke Unger.

Leksands form inför matchen mot Modo var långt ifrån god. Tre raka förluster visade statistikraden och laget var i behov av att vända på trenden för att inte tappa i toppen.

Förutom den tunga formen saknades även spelare som Bertov, Lang, Karlsson, Wikman, Arntzen på grund av sjukdom och skador.

Leksand vände

Matchen började också tungt för Leksands del. Magnus Häggström gav Modo ledningen vilket stod sig under hela första perioden, som för övrig var rätt så grinig lagen emellan.

Men i den andra perioden kom ett nytt Leksand ut. Inställningen var bättre och det visade sig också på resultattavlan. Olle Alsing och Daniel Pietta vände på steken till 2-1 och i slutet av den andra perioden hade Leksand gått upp till 4-1.

Pietta fick puck i ansiktet

Men Pietta, som var en bidragande orsak till att laget vände, var med om en otäck olycka precis efter målet. Ett hårt slagskott tog Pietta rakt i ansiktet och han blev liggandes på isen.

– Han prickar Pietta i ansiktet. Han skjuter Pietta i ansiktet. Hur gick det med tysken?, säger  C Mores kommentator Åke Unger

Pietta kunde ställa sig upp några sekunder senare för att åka in till båset.

– Han har ett stort hack i hakan, säkert tre centimeter långt och väldigt djupt. Han kommer definitivt behöva sy, säger C Mores Mike Helber.

Vann matchen övertygande

Pietta lämnade sedan isen för att åka in till omklädningsrummet för vidare behandling.

Leksand kunde dock hålla undan i den tredje perioden och vann med klara 4-1. Det betyder att man tar tre viktiga poäng, och bryter den negativa förlusttrend på tre raka förluster.

– Det är en av de bästa matcherna jag sett Leksand göra den här säsongen, säger C Mores expert Harlad Lückner

Daniel Pietta:

– Debuten var magisk. Vi gjorde en bra match, säger en hopsydd Pietta till C More.

– Fansen var magiska. Det är roligt att spela i Sverige, det var lite annorlunda men riktigt bra och roligt, avslutade tysken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag