Sam Marklund klar för Modo

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Modo förstärker inför nästa säsong. 

Sam Marklund, senast i Skellefteå, har skrivit på för klubben. 

– Det jag kan tillföra är att böka och stöka framför mål, säger han. 

24-åriga Sam Marklund skolades i Skellefteås ungdomslag, men fick aldrig riktigt sitt genombrott i seniorlaget. Han lånades ut till Västerås innan karriären gick vidare i två andra allsvenska föreningar, Asplöven och Timrå. 

Den senaste säsongen spelade han i SHL, dels för Växjö Lakers, men även för Skellefteå. 

Men nu står det klart att han nästa säsong spelar i Modo. 

– Jag hade en tuff säsong senast där jag inte är nöjd med hur det utvecklade sig. Jag vill göra en omstart och pratade med både ”Säcken” och Micke Sundlöv. Det kändes bra direkt och de vill ha ut samma sak av mig som jag vill ha ut av mig själv, säger Marklund till klubbens hemsida

Marklund: "Ska vara jobbig att möta"

Sportchefen Micke Sundlöv säger följande om sin nya spelare:

– Marklund är en spelare vars egenskaper vi behöver då han går rakt på mål och tycker om att befinna sig i området framför kassen. Det känns väldigt bra att få in honom i truppen. 

Och Marklund själv hoppas kunna utvecklas vidare och ta en större roll i Modo än vad han lyckades göra i SHL. 

– Jag hade en mer tillbakadragen roll i SHL men vill ta större ansvar genom att jobba hårt och spela mitt offensiva spel. Det jag kan tillföra är att böka och stöka framför mål, vara jobbig att möta och spela lite grinigt där jag alltid ger allt för att vinna varje match. Jag tycker att Modo Hockey har ett intressant lag och det ska verkligen bli kul att ansluta så fort som möjligt, säger han. 

Marklunds kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen och kommer att bära tröja nummer 11.