Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säkrar bonuspoängen efter sena kvitteringen

Björklöven kvitterade i slutminuten.
Foto: C More
Björklöven säkrade bonuspoängen på straffar.
Foto: C More

Björklövens resa mot SHL såg ut att ha kommit av sig.

Men borta mot Västervik såg ett sent mål från Carl Grundström till att Umeålaget tog med sig två poäng hem.

– Vi tar med oss mycket bra från den här matchen, säger Olle Liss till P4 Västerbotten.

Björklöven visade ingen hänsyn i början av hockeyallsvenskan och hade tio raka segrar innan Södertälje satte stopp och vann med 4-1 den första november.

Men sedan dess har ”Löven” nu haft det tuffare.

Segern mot jumbon Väsby var den enda på de senaste tre matcherna och laget såg ut att ha två raka förluster efter fredagskvällens match mot Västervik.

Björklöven kvitterade sent

Pontus Andreasson kvitterade Gerry Fitzgeralds ledningsmål i den första perioden men i den andra gav Viktor Liljegren Västervik ledningen på nytt i en tilltrasslad situation framför målet. 

Björklöven kvitterade igen i den sista perioden och Michael Kapla gav återigen Västervik ledningen när han satte 3-2 i powerplay med halva sista perioden kvar.

Björklöven såg då ut att få åka hem med noll poäng men efter en sen forcering tryckte Carl Grundström in 3-3 med bara minuten kvar att spela.

Olle Liss: ”Så klart skönt”

Olle Liss låg bakom den sena kvitteringen med ett skott som Grundström styrde.

– Calle fick till en bra styrning som ställer de flesta och så kan han raka in sin egen retur. Det är det som gäller när man är i underläge, man måste få trycket mot mål, säger Liss till P4 Västerbotten.

Förlängningen blev mållös och två kyliga straffar från Oskar Steen och Justin Crandall gjorde att Björklöven gick upp på 35 poäng – lika många som serieledande Timrå har. 

– Det är så klart skönt efter ett så långt uppehåll. Man har längtat efter att få en match i benen. Det är något vi kan bygga vidare på, vi tar med oss mycket bra från den här matchen, säger Olle Liss.

Västervik ligger fyra i tabellen med 25 poäng.

Övriga resultat i hockeyallsvenskan

Västervik-Södertälje 2-5

Tingsryd-Vita Hästen 1-1 (2-1 e.str)

Karlskoga-Väsby 0-3