Foto: Ronny Johannesson
 Foto: Ronny Johannesson

Så ska Örebro behandla Strömberg

Publicerad
Uppdaterad
Conny Strömberg, 35, har nu förklarat för Örebro att han menar allvar med att ta tag i sitt privatliv och sin hockeykarriär.
Därför nobbade han en halv miljon kronor för spel i Norge - och skrev i stället på ett avtal med Örebro Hockey där han lovar att genomgå professionell behandling.
För SPORT-Expressen berättar nu klubbledningen att en del av avtalet är att Strömberg ska medicinera avvänjningsmedlet antabus.
- Det har Conny själv valt, säger Örebros tillträdande klubbdirektör Anders Fensby.
För två veckor sedan meddelade Örebro Hockey att Conny Strömberg har spelat sin sista match för klubben - efter att han på nytt brutit mot den alkoholpolicy parterna kommit överens om.
35-åringen har sedan dess avverkat fyra matcher med division 1-klubben Asplöven och flera klubbar har under tiden visat intresse för att värva Strömberg.
En klubb i Norge erbjöd 250 000 kronor i månaden och Tingsryd ville betala 350 000 kronor för att låna Strömberg - men han ville stanna i Örebro.
Under trettonhelgen inleddes därför konkreta diskussioner mellan Conny Strömberg och den tillträdande klubb­direktören Anders Fensby om en återkomst och de stenhårda krav som han nu är tvungen att rätta sig efter.

Gör comeback i kväll

Och i går blev det offentligt: Strömberg gör i kväll comeback mot Malmö Redhawks på hemmais.
Conny Strömberg har skrivit på ett avtal med Örebro där han lovar att genomgå behandling.
- Han kommer att få en professionell behandling som går att kombinera utan att det påverkar hans fysiska status, säger Anders Fensby.
Hur kommer behandlingen se ut?
- Det är professionell hjälp som handlar om att Conny inte kommer att kunna konsumera alkohol under överskådlig tid.

Tackat ja till behandling

Strömberg kommer att medicinera med avvänjningsmedlet antabus.
- Det har Conny själv valt att han ska ta. Det är en av de behandlingsformer som i det här läget är det enda möjliga eftersom han ska vara professionell hockeyspelare under tiden, bekräftar Fensby.
- Conny, har på ett otroligt moget sätt tagit tag i det här. Omgivningen är även imponerad av det. Han vill detta och jag tror på honom. Vi tror på det här och ser väldigt positivt på att han kommer tillbaka.
Mikael Fahlander, Strömbergs rådgivare:
- Han är beredd att göra allt det här och komma tillbaka. Han är värd den här chansen, säger han.
SPORT-Expressen har för­gäves sökt Conny Strömberg för en kommentar. Till TV4 säger han:
- Vi har gjort en överenskommelse om mina problem och jag har tackat ja till behandling, mer än så är det är det inte. Nu kör vi och hoppas det går bra. Nu kör vi på att spela hockey och lägger det andra åt sidan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag