Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska Modo hedra döde Markus Olsson

Markus Olsson, 20, hittades död i Örnsköldsviks hamn i april.
Foto: / MODO
Markus Olsson i Modo-tröjan.
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Modo kommer hylla Markus Olsson genom att låta hans initialer ta plats på hjälmarna.
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Hans bortgång försatte hela Hockey-Sverige i sorg.

Nu ska Modo hedra Markus OIsson.

Bland annat kommer målvaktens initialer att pryda spelarnas hjälmar under hela säsongen, skriver klubben på sin hemsida. 

Snart sex månader har gått sen det ofattbara.

Modos talangfulle målvakt Markus Olsson hittades död i vattnet i Örnsköldsviks hamn efter ett dygns intensivt sökande.

Han blev bara 20 år gammal. 

En stor chock för hela staden Örnsköldsvik och för klubben Modo – som i år siktar på att ta sig upp till SHL igen, i Olssons ära.

– Det är klart att det är så. Kanske mer hos de som kände honom bättre och stod honom närmre, men även jag känner så. Vi vill göra det för honom och för andra runtomkring honom, sa Modos Emil Molin för en vecka sen.

– Det var väldigt jobbigt. Speciellt för människor som är från staden, det var väldigt jobbiga veckor och otroligt tragiskt det som hände. Men man fick och får hjälpa dem så gott det går.

Modos hyllning till Markus Olsson

Nu står den hockeyallsvenska säsongen för dörren och på lördag spelar Modo sin första hemmamatch i Fjällräven center för säsongen, mot Västervik. Då kommer man passa på att hylla Markus Olsson.

Detta genom en tyst minut innan nedsläpp och spelarna kommer att genomföra matchen med sorgeband på armarna, meddelar klubben på sin hemsida. 

Men det är inte allt.

Under hela säsongen så kommer samtliga av Modos representationslag spela med en specialdesignad logotyp på sina hjälmar – med Markus Olssons initialer.

Under våren hyllades Olsson av flera gamla Modo-spelare, bland annat NHL-proffset Victor Hedman, som spelade med Olssons initialer på skridskorna.