Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ser förslaget ut – lånen ska begränsas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Adam Werner i Björklöven tillhör egentligen Färjestad.
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Kalle Jellvert, AIK, spelar på lån från Örebro.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tom Hedberg, HV 71, är utlånad till Oskarshamn.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRŁN

Spelarlånen i hockeyallsvenskan från SHL har det varit het debatt om under säsongen.

Det har talats om att man ska begränsa antal lån i Sveriges näst högsta liga i framtiden. Nu kan SportExpressen avslöja förslaget som ligger på bordet - max en målvakt och två utespelare per allsvenskt lag.

- Det är en fråga som varit upp till diskussion, säger Sonny Lundwall, ligachef i hockeyallsvenskan.

Hockeyallsvenskan har haft något av en lånecirkus under säsongen där flera lag haft ett stort antal spelare som lånats in och ut från sina trupper. 

Något som väckt stor kritik under säsongen.

Men nu kan SportExpressen avslöja att ett förslag ligger framme om att reglera antalet spelare som klubbarna kan låna under en säsong.

Förslaget som ligger på bordet är att varje lag får låna max tre spelare under en säsong och det ska gälla två utespelare samt en målvakt. 

– Det är en fråga som varit uppe till diskussion mellan sportcheferna i hockeyallsvenskan. Något formellt beslut är ännu inte fattat, säger Sonny Lundwall. 

Så ser förslaget ut

Redan i november kunde SportExpressen berätta om detta men då utan specifika detaljer - något som nu alltså gäller två utespelare och en målvakt.

Då sa Per Kenttä, sportchef i IK Oskarshamn, så här: 

– Frågan var uppe men vi har inte fattat något beslut. Det är helt okej om det blir en ändring. Då får vi förhålla oss till de reglerna. Det skulle sätta press på SHL-lagen att ha spelare över hela säsongen, säger Per Kenttä.