Så firade Örebro i fiendeland i natt

Publicerad

ÄNGELHOLM. Här firas jätteskrällen.

Örebro är ett elitserielag - mot alla odds.

- Det här är mycket stort för mig. Fantastisk känsla att få gå till elitserien med det här underbara gänget, säger 35-årige Emil Kåberg.

Örebro gjorde processen kort med Rögle och fick sedan veta hur Leksand spöade Timrå.

Sjätte raka segern i kvalserien - och elitserieplatsen var säkrad.

Först firande på isen, sedan fortsatte festen i omklädningsrummet och på restaurangen i Lindab Arena, innan det nya elitserielaget tog bussen hem till Örebro i natt.

Tränaren Peter Andersson fick en grattiskram av sin son Rasmus Andersson, som spelar med Malmö.

- Jag kan knappt fatta att det är sant. Extra stort för mig eftersom jag har växt upp i Örebro, säger Andersson, som inte kommer träna Örebro nästa säsong.

Enligt medieuppgifter tar Patrik Ross från Troja över.

- Nu njuter jag av den här fantastiska upplevelsen. Efter säsongens slut bestämmer jag vilken klubb det blir, säger Andersson.

Håller skägglöftet

En som däremot följer med Örebro upp i elitserien är forwardsprofilen Emil Kåberg.

Flera försökte i firandet att få raka av Kåberg det väldiga skägget. Men det blev blankt nej.

- Om det blev elitserien hade jag lovat en kompis att skägget skulle rakas av när han inviger en mobilaffär i Örebro den 18 april. Det löftet måste jag hålla, säger Kåberg.

Varför blev det ett stort svart skägg?

- Jag började bara att spara. Tiden gick. Jag tänkte raka bort det till jul. Men det blev inget av det. Sedan har det bara växt och växt. När vi sedan också började att spela bra i januari blev det något av ett turskägg. Då bestämde jag mig att inte röra skägget förrän efter säsongen.

"Kommer bli underbart"

Han gör sin andra säsong efter hemflytten från Färjestad, där det blev tre SM-guld.

- Det går inte att jämföra om det är roligare att vinna SM-guld eller att ta klivet till elitserien. Båda sakerna ger sådana underbara känslor, säger Kåberg som har ett år kvar på kontraktet.

- Det kommer att bli helt underbart att köra på mot min gamla klubb Färjestad och de andra elitserielagen. Vi kommer att bli mycket jobbiga att möta. Precis som vi nu har varit i förkvalserien och slutligen kvalserien.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag