Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ryter ifrån: "Alla måste höja sig"

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

Leksand har inlett HockeyAllsvenskan trögt. Nio poäng på sju matcher och nionde plats i tabellen. Det blåser hårda vindar i Dalarna och nu har Leksands sportsligt ansvariga Mikael Karlberg gjort ett uttalande på klubbens hemsida.

– Nu måste varje spelare, och ledare, gå till sig själv och sin egen insats, säger Mikael Karlberg.

Det här året skulle bli återtåget till SHL. Men tåget verkar vara sent till avgång. Leksand ligger just nu på nionde plats i tabellen och har bara två segrar på sju matcher. 

– Ja, vad ska jag säga? Vi har inte alls fått spelet att stämma… Det känns som att allt vi hade under försäsongen är som bortblåst, säger Mikael Karlberg till Leksands IF:s hemsida.

Leksand sist i målligan

Målskyttet har varit lagets akilleshäl. Leksand är ineffektivast av alla seriens lag. Senast mot Vita Hästen gick laget mållöst fram tills sista perioden, i en match som förlorades efter förlängning.

– I somras var både jag och många med mig jättenöjda med laget, jag hörde ingen som klagade då. Jag tror och tycker fortfarande att vi har ett riktigt, riktigt bra lag, och jag är glad för att många yngre spelare har gjort det jättebra, senast Oliver Larsen i går, men nu måste varje spelare, och ledare, gå till sig själv och sin egen insats. Alla måste höja sig rejält, säger Karlberg.

Mikael Karlberg: "Önskar jag hade svar"

I samband med Leksands hemmamatcher har fansen utryckt sitt missnöje och Mikael Karlberg är själv långt i från nöjd.

– Jag har jättestor förståelse för dem, och är som sagt inte alls nöjd själv heller. Jag och vi jobbar varje vaken minut, och lite till, med att hitta vägar som gör att vi börjar vinna matcher, säger Karlberg till Leksands hemsida. 

– Jag tänker så klart väldigt mycket på det, och jag önskar att jag hade ett svar, men jag tror att det har varit en kombination av att vi har saknat den rätta inställningen, och att vi kanske har trott att vi är bättre än vad vi är.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!