Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

Ryter ifrån: "Alla måste höja sig"

Publicerad

Leksand har inlett HockeyAllsvenskan trögt. Nio poäng på sju matcher och nionde plats i tabellen. Det blåser hårda vindar i Dalarna och nu har Leksands sportsligt ansvariga Mikael Karlberg gjort ett uttalande på klubbens hemsida.

– Nu måste varje spelare, och ledare, gå till sig själv och sin egen insats, säger Mikael Karlberg.

Det här året skulle bli återtåget till SHL. Men tåget verkar vara sent till avgång. Leksand ligger just nu på nionde plats i tabellen och har bara två segrar på sju matcher. 

– Ja, vad ska jag säga? Vi har inte alls fått spelet att stämma… Det känns som att allt vi hade under försäsongen är som bortblåst, säger Mikael Karlberg till Leksands IF:s hemsida.

Leksand sist i målligan

Målskyttet har varit lagets akilleshäl. Leksand är ineffektivast av alla seriens lag. Senast mot Vita Hästen gick laget mållöst fram tills sista perioden, i en match som förlorades efter förlängning.

– I somras var både jag och många med mig jättenöjda med laget, jag hörde ingen som klagade då. Jag tror och tycker fortfarande att vi har ett riktigt, riktigt bra lag, och jag är glad för att många yngre spelare har gjort det jättebra, senast Oliver Larsen i går, men nu måste varje spelare, och ledare, gå till sig själv och sin egen insats. Alla måste höja sig rejält, säger Karlberg.

Mikael Karlberg: "Önskar jag hade svar"

I samband med Leksands hemmamatcher har fansen utryckt sitt missnöje och Mikael Karlberg är själv långt i från nöjd.

– Jag har jättestor förståelse för dem, och är som sagt inte alls nöjd själv heller. Jag och vi jobbar varje vaken minut, och lite till, med att hitta vägar som gör att vi börjar vinna matcher, säger Karlberg till Leksands hemsida. 

– Jag tänker så klart väldigt mycket på det, och jag önskar att jag hade ett svar, men jag tror att det har varit en kombination av att vi har saknat den rätta inställningen, och att vi kanske har trott att vi är bättre än vad vi är.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag