Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redo att dumpa floppen – efter bara åtta matcher

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Björklöven har förstärkt med två nya nordamerikaner och har numera 15 ordinarie forwards i truppen. 

Ett överflöd som lär betyda att spelare får hitta nya klubbadresser framöver. En sådan kan vara Grant Besse, som Björklöven är redo att dumpa, enligt SportExpressens uppgifter.

– Självklart är inte någon av parterna nöjda med situationen, vi får se vad det utmynnar i, säger sportchefen Per Kenttä.

Björklöven har på senare tid förstärkt forwardssidan med NHL-meriterade J.T. Brown och den tidigare AHL-spelaren Francis Perron. 

Två vassa nyförvärv som lär få stora roller när de är spelklara. 

Umeålaget förfogar numera över 18 forwards i sin trupp, då är junioren Carl Holmner Härgestam samt lånen Elias Edström och Sebastian Manberg inräknade. 

De två sistnämnda förväntas återvända till sina klubbar i Hockeyettan efter denna vecka då skadesituationen ljusnat för Björklöven. Tyler Vesel är tillbaka och Fredric Andersson börja sakta men säkert röra sig mot matchspel igen. 

Detta ökar inte bara konkurrenssituationen, det kommer även betyda att spelare tvingas sitta på läktaren framöver. 

Bänkad senaste matcherna – nu på marknaden

Enligt SportExpressens uppgifter undersöker därför Björklövens sportchef Per Kenttä möjligheterna att släppa spelare för resten av säsongen. 

Ett nyförvärv som inte fallit väl ut är amerikanen Grant Besse. Sedan 26-åringens intåg i Umeå har han endast producerat två poäng på åtta matcher och i stora stunder haft en marginaliserad roll. På slutet har han också varit bänkad. 

Björklöven ska därför vara redo att skeppa i väg Besse om det uppstår en lösning som passar alla parter.

– Grant tillhör spelartruppen som vilken annan spelare som helst, men just nu är han utanför av sportsliga skäl, kommenterar sportchefen Per Kenttä uppgifterna. 

Undersöker ni möjligheterna att släppa honom till en annan klubb?

– Självklart är inte någon av parterna nöjda med situationen, vi får se vad det utmynnar i. 

SportExpressen erfar att klubbar i Europa på slutet ska ha erbjudits Besses tjänster, men än så länge har ingen nappat. 

26-åringen har tidigare spelat collegehockey, representerat två klubbar i AHL och förra säsongen tillhörde han Krefeld Pinguine i tyska DEL.