Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos tunga ras i galna matchen

Modo ledde med 4–0 efter den första perioden. 

Därefter rasade hemmalaget samman – som till slut fick med sig en poäng efter att ha kvitterat med två (!) sekunder kvar. 

– Jag är alldeles svettig, utbrister C Mores kommentator Adam Johansson.  

Mora vann med 7–6 efter ett avgörande i förlängningen.  

Modo fajtas i botten av hockeyallsvenskan och är i ett desperat behov av poäng. På onsdagen tog laget emot Mora och hemmalaget fick en riktig pangstart. Efter tolv minuter ledde Modo med 4–0 efter bland annat två mål av Mikkel Aagaard. 

Glädjescenerna var stora i Modo-lägret. Mora skulle dock reducera innan periodpausen – därefter kollapsade hemmalaget fullständigt. I början av den andra reducerade Ludvig Larsson och med 28 sekunder kvar gjorde Daniel Ljunggren 4–4. Raset var ett faktum. 

Modo tappade på nytt

– Vad är det som händer? Modo tappar en 4-0-ledning. De tappar sitt markeringsspel fullständigt, utbrister C More-kommentatorn Adam Johansson. 

Modo tog tillbaka ledningen i den avslutande perioden efter mål av Mikkel Aagaard, som därmed hade gjort sitt tredje mål för kvällen. 

Men det var inte slut där. Mora skulle komma tillbaka ytterligare en gång. Med sju minuter kvar kvitterade Oskar Stål Lyrenäs – och minuter senare kom nästa kalldusch för Modo när Måns Carlsson satte 5–6. 

Kvitterade i slutskedet

Modo hade dock inte gett upp. Med två (!) sekunder kvar gjorde Aagaard sitt fjärde mål för kvällen, vilket betydde förlängning. 

– Man kan aldrig räkna bort något av de här lagen, säger kommentatorn Adam Johansson i C More.

– En av säsongens galnaste matcher får vi bevittna. Jag är alldeles svettig. Vad är det för match vi får se?

Därefter avgjorde Mora genom mål av Isac Hens i matchen som slutade 6–7. 

Ett tungt resultat för Modo som ligger tolva efter 43 spelade matcher. Mora ligger på åttonde plats. 

Onsdagens resultat i hockeyallsvenskan

Kristianstad-Björklöven 0-6

Södertälje-Tingsryd 3-1

AIK-Timrå 0-8

Modo-Mora 6-7 (efter förlängning)

Almtuna-Västerås 1-3

Västervik-Karlskoga 6-3