Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasar mot domarna i tv: ”Det är helt bedrövligt”

Björklöven hakar på Karlskoga i toppen av hockeyallsvenskan.

Men tränaren Hans Wallson är inte nöjd med domarna efter storsegern mot Västerås.

– Man måste kunna ta ett beslut själv någon gång här i livet. Annars tar det tre timmar och det är inte okej någonstans tycker jag, säger Wallson i C More.

Björklöven åkte på en överraskande förlust hemma mot Väsby i fredags men när Västerås kom till Umeå gick det bättre.

Sebastian Selin placerade in 1-0 med en backhand i den sjunde minuten och några minuter senare satte Axel Ottosson 2-0 efter snabbt anfallsspel.

Nyförvärvet Nikolai Belov dunkade in 3-0 från blålinjen i den andra perioden och Björklöven gick in till den andra periodvilan i 3-1-ledning efter en reducering från Alexander Lunsjö. 

Men det skulle inte bli särskilt mycket spänning i den tredje perioden eftersom Axel Ottosson gjorde sitt andra mål i matchen redan efter 44 sekunder och Björklöven vann till sist med 6-2.

Hans Wallson arg på domarna efter matchen

Trots den säkra segern är Björklövens tränare Hans Wallson arg efter matchen som tog nästan 2,5 timmar att spela.

– Först och främst gör vi en bra match. Vi kontrollerar matchen fullt ut i 60 minuter. Sedan tar matchen alldeles för lång tid, varje situation ska granskas och det tar nästan 5-6 minuter per situation. Matcherna är nästan tre timmar långa nuförtiden. Det tycker jag är bedrövligt, säger Wallson i C More.

C More: Hur går dialogen med domarna där nere?

– Vilken dialog?

C More: Du upplever det så?

– Jag tycker det är för mycket. Jag tycker man måste få ordning och reda på besluten. Man måste kunna ta ett beslut själv någon gång här i livet. Annars tar det tre timmar och det är inte okej någonstans tycker jag.

Björklövens seger innebär att laget hakar på i toppen av tabellen. Man ligger trea – tre poäng bakom Karlskoga som har en match mer spelad. Timrå ligger alltjämt 24 poäng före ”Löven”.