Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ranking: Så bra är lagen i allsvenskan

Kapprustning pågår.

När SHL växer har de allsvenska lagen en unik möjlighet att ta sig upp.

SPORT-Expressen har tagit tempen på hockeyallsvenskan - som är hetare än någonsin.

1. MALMÖ REDHAWKS

Potentiell förstafemma:

28 Olsson - 69 Warg

8 Romano - 11 Tenute - 91 Svensson

Mr Madhawks kommentar:

Malmö tippas av många experter vinna ligan enkelt. Tror inte det blir enkelt, utan väldigt jämt. Däremot tror jag att man i slutändan kommer ta hem serien. Det är många spelare kvar i laget och man har spetsat till det bra. Backsidan är lagets största styrka. Framåt finns mycket spets också.


2. BIK KARLSKOGA

Potentiell förstafemma:

7 Ericson - 25 Thelander

14 Björklund - 67 Fröberg - 10 Nilsson

Mr Madhawks kommentar:

Har en ruskig bredd på truppen, som man saknat tidigare. Framförallt anfallssidan ser ruskigt stark ut. Frågan är om inte det är den bästa anfallssidan i hela serien. I princip samtliga kedjor kommer att kunna leverera. Frågetecken för backsidan som helhet och även för målvakterna.


3. VÄSTERÅS

Potentiell förstafemma:

7 Angell - 55 Fredriksson

18 Williams - 83 Johner - 24 Strömberg

Mr Madhawks kommentar:

De två första kedjorna man ställer upp kommer att hålla en ruskigt hög klass. Har en riktig matchvinnarmålvakt i Jonas Fransson kvar och det är viktigt. Kommer dock bli stora problem om man drabbas av skador på nyckelspelare. Det finns inte så mycket kreativt bakom att fylla upp med.


4. SÖDERTÄLJE

Potentiell förstafemma:

24 Gulasi - 51 Press

20 V. Ahlström - 29 Lindhagen - 22 O. Ahlström

Mr Madhawks kommentar:

Laget kommer antagligen växa ordentligt under säsongens gång. Det är massor av nya spelare i truppen och utmaningen för Janne Karlsson är att få ihop laget så fort han bara kan. Poängen kommer vara viktiga även i början. Mycket spelare som levererat förr i hockeyallsvenskan. Riktigt bra målvakter!


5. RÖGLE

Potentiell förstafemma:

33 Hansson - 27 Bengtsson

14 Bostrom - 40 Jensen - 29 Rensfeldt

Mr Madhawks kommentar:

Ängelholmslaget är alltid att räkna med. Att de smyger med lite under toppen är inte otänkbart, för att sedan vara som bäst när det drar ihop sig framåt våren. Har drabbats riktigt hårt av tunga spelartapp, och det ska man inte snacka bort. Dock bra ersättare som ska komma in i det ordentligt.


6. MORA

Potentiell förstafemma:

2 Mitchell - 32 Bengtsson

22 Hermansson - 92 Westerling - 36 Pollastrone

Mr Madhawks kommentar:

Spännande trupp som tränare Jeremy Colliton förfogar över. Mora kommer kunna störa samtliga lag i denna serien, och får man vara skadefria och kommer in i heta stim, kan de nog blanda sig i toppen också. Mycket utlänningar som kan bli både flipp och flopp. Mycket hänger på dessa kan man säga.


7. ALMTUNA

Potentiell förstafemma:

5 Svensson - 16 Rotbakken

61 Janolhs - 51 Lundberg - 70 Mattsson

Mr Madhawks kommentar:

Här är ett lag jag tror kan bli en riktig outsider i år. Har nog lärt sig mycket av de svaga starten från förra säsongen och är man bara med från start så är det fullt möjligt att det blir kval i positiv anda för Almtuna till våren. Tränarna har fått köra ett år och man har en vass målvakt i Holmqvist.


8. AIK

Potentiell förstafemma:

27 Hendry - 8 Lorentzon

84 Blomdahl - 55 Ekarv - 34 Lindqvist

Mr Madhawks kommentar:

Forna SHL-laget får det antagligen tufft. Mycket intressanta yngre spelare och troligen kommer man att växa rätt ordentligt under resans gång. Det är dock inte troligt att detta materialet räcker till för att störa den absoluta toppen. Lär ta de flesta poängen hemma på Hovet i Stockholm.


9. OSKARSHAMN

Potentiell förstafemma:

44 Blomqvist - 51 Zanetti

21 Rodman - 16 Piispanen - 17 Caputi

Mr Madhawks kommentar:

Svårtippat lag som missade kval förra säsongen. Och jag tror man gör det även denna säsongen. Det är helt enkelt alldeles för bra lag som förstört och Oskarshamn saknar den där riktiga spetsen som kommer krävas för att man ska kunna hota i slutändan. Alldeles för få spelare sticker ut.


10. TIMRÅ

Potentiell förstafemma:

6 Persson - 29 Jansson

10 Persson - 12 Hult - 57 Wedin

Mr Madhawks kommentar:

Har behållt 15 spelare från förra säsongen, och det borde vara ett stort plus. Kan dock inte, på förhand, se hur detta laget ska kunna hota riktigt. Det är fortfarande unga spelare och hockeyallsvenskan innehåller många, många bra lag. Lär få fortsätta bygga på sikt utan några egentliga chanser denna säsong.


11. KARLSKRONA

Potentiell förstafemma:

55 Linder - 5 Kurki

22 Bergström - 49 Cruseman - 71 Lihagen

Mr Madhawks kommentar:

Har tappat mest tongivande spelare av samtliga lag. Detta i kombination med att man har haft ekonomiska problem är givetvis ingen bra kombination och truppen ser på förhand relativt svag ut med få toppar. Målvaktsparet är dock rätt bra på allsvensk nivå och ska kunna vinna matcher åt laget.


12. BJÖRKLÖVEN

Potentiell förstafemma:

57 Andersson - 3 Hellström

34 Palmebjörk - 74 Öhman - 79 Lundberg

Mr Madhawks kommentar:

Sist förra säsongen, men har ändå inte värvat som tokar. Tror det kan vara ganska bra och laget kan dra lärdom av det. Man hade trots allt en riktig winningstreak förra hösten. Och är man bara någorlunda skadefria, så kan man vara med och hota många lag. Bör dock inte räcka till mer än missat negativt kval.


13. ASPLÖVEN

Potentiell förstafemma:

4 Guentzel - 9 Högbom
42 Salazar - 63 Nermark - 16 Henrion

Mr Madhawks kommentar:

Alltid svårtippade Asplöven tror jag får sin tuffaste säsong av de tre man nu spelat i hockeyallsvenskan. När det satsas mer från de andra lagen, så står man kvar med i princip samma budget, vilket lär synas. Men underskatta aldrig laget. Får Kenttä/Lahti ihop det tidigt igen, kan det bli roligt.


14. VITA HÄSTEN

Potentiell förstafemma:

23 Amnér - 11 Uotila

27 Donati - 91 Armstrong - 54 Schmidt

Mr Madhawks kommentar:

Har i princip en halv trupp av division 1-spelare och man vet aldrig med dessa. Ibland är det jättebra. Ibland är det inte bra. Tycker backsidan är riktigt svag på förhand och även målvaktssidan, även om Johannes Jönsson från Örebro kommer ansluta. Kan bli en riktigt jobbig höst och vinter i Norrköping.