Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilens nya liv – efter miljonvinst på Bingolotto

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Sensationell miljonvinnare på Färgfemman.

Ett år senare summerar Tex Williamsson, 27, en bättre semester, ett sämre leksaksköp – och en hyllning till Bingolottovinsten på isen.

– Jag valde nummer sex nu när jag kom till Tingsryd, säger han.

Det var under Bingolottos uppesittarkväll förra julen som Leksands målvakt Tex Williamsson, 26, ringde in för att spela Färgfemman.

Hockeymålvakten, då tillhörandes Leksand, valde nummer 6. Då vände Lotta Engberg fram drömvinsten: en miljon kronor.

– Det har alltid varit ett turnummer för mig. Så det var ett självklart val med nummer 6, sa Tex Williamsson efter miljonvinsten.

Så, vad gjorde Tex för sin miljon?

Nya rutinen – laddar till Markoolio

Ett år senare, och nu tillhörandes Tingsryd, summerar 27-åringen sina investeringar med blandade resultat. 

– Jag och min sambo har reste till Maldiverna. Sen köpte vi ett hus i de småländska skogarna. Och så köpte jag mig en leksak. Det var väl en sämre investering, säger han.

Vad för leksak? 

– En motorcykel.

Det får man väl ändå unna sig?

– Det tycker jag. Lite kul måste man ha i livet också.

Själv har han valt att hedra sin seger i Bingolotto med ett litet nummer inför varje match i hockeyallsvenskan.

– Jag har kört Markoolios låt "Vem vill inte bli miljonär?" som ett litet intro inför matcherna, som en lite rolig grej, säger han.

Tex Williamsson har bytt nummer

Men framför allt har han bytt tröjnummer – till det nummer han kammade hem miljonen på. Nummer ett i Leksand har blivit till nummer sex i Tingsryd.

– Jag valde nummer sex nu när jag kom till Tingsryd eftersom jag vann på det numret. Jag hade det när jag spelade i Tyringe också, säger han.

Det blir en uppesittarkväll i år också?

– Ja, nu kommer det bli en tradition. Vi skulle faktiskt sälja tretton stycken bingolotter med laget i år, men jag behöll dem själv. Så jag hoppas kunna kamma hem det i år igen.

Tex Williamsson har spelat 13 matcher hittills under säsongen med en imponerande räddningsprocent på 93,5, men konkurrerar med Andreas Ljunggren om förstaspaden.

– Det har gått okej för mig. Vi hade en tung start med hela laget men vi börjar komma i gång med spelet nu som vi hade innan. Vi är på rätt väg. Det är en lång serie och hockeyallsvenskan är som den brukar – alla slår alla. Det känns som att vi är på rätt väg, säger han.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger