Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilen öppnar för att ta över Leksand

Fredrik Söderström öppnar för att ta över Leksand. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Leksand slåss för att ta en plats i SHL. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Fredrik Söderström som tränare för Leksand?

Ja, det kan bli verklighet i framtiden – då Söderström nu öppnat för att träna klubben.

– För varje år som går har jag lekt med tanken att jag kan leva och bo i Leksand. Det är vackert här, känner många människor och hockeylaget är ett ojämförbart populärt lag, säger Fredrik Söderström till Dalarnas Tidningar.

Med några starka säsonger i Oskarshamn har Fredrik Söderström, 40, gjort sig ett namn i svensk ishockey. För närvarande tränar han norska Storhamar och har ett år kvar på kontraktet.

Vad som händer därefter är i dagsläget oklart – men nu har Söderström öppnat för att träna Leksand.

Kopplingen är i sig inte särskilt anmärkningsvärd. Fredrik Söderström kommer ursprungligen från Leksand och hans pappa Dans tröja är upphissad i taket Tegera arena.

Tidigare har Fredrik Söderström tvekat om att flytta tillbaka och träna Leksand, inte minst med anledning av pappa Dans historia i klubben, men nu öppnar han alltså för det. 

– I dag har jag erfarenhet och kompetens för att vara det. Jag skulle inte vara ängslig och rädd för att träna Leksands IF, säger Fredrik Söderström till Dalarnas Tidningar

– Samtidigt skulle jag utsätta mig själv för en märklig risk. Alla som är leksingar runtomkring mig kan i dag prata på ett sätt om laget som de inte skulle kunna göra om jag vore där, förklarar han vidare.

Leif Carlsson har kontrakt

Leksand tränas för tillfället av Leif Carlsson och kommer inom kort spela den hockeyallsvenska finalen mot Timrå i kampen om en direktplats i kvalet till SHL.

Leif Carlsson har kontrakt med Leksand även nästa säsong. Om det blir Fredrik Söderström som tar över efter det återstår naturligtvis att se, men att tanken lockar honom råder det inget tvivel om.

– För varje år som går har jag lekt med tanken att jag kan leva och bo i Leksand. Det är vackert här, känner många människor och hockeylaget är ett ojämförbart populärt lag, säger Fredrik Söderström.