Patric Hörnqvist - på väg i allsvenskt seriespel med Djurgården. Foto: Mark Humphrey
Patric Hörnqvist - på väg i allsvenskt seriespel med Djurgården. Foto: Mark Humphrey

Proffsens försäkringar betalas av Djurgården

Publicerad

Djurgården betalar försäkringarna för NHL-duon Douglas Murray och Patric Hörnqvist.

– Styrelsen har tagit beslut om det. Vi har pengarna, säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström till HockeyExpressen.se.

San Jose-backen Douglas Murray har gjort sitt första ispass med Djurgården under lockouten i NHL.

I dag landade även Nashville-forwarden Patric Hörnqvist i Stockholm.

Djurgården har löst de ekonomiska frågetecknen runt spelarnas försäkringar så nu återstår bara för NHL-spelarna att få transferkorten klara.

Och att träna sig i form för att ta en plats i sitt förra lag.

"Vi har ingen panik"

– Om Douglas känner sig fräsch och ser bra ut får han spela på fredag. Behöver han träna lite till så får han vänta, säger Djurgårdens tränare Charles Berglund.

– Vi har ingen panik. Det är bara en positiv sak att vi breddar truppen nu när Nils Andersson är borta hela säsongen, säger Berglund.

För Djurgården och hockeyallsvenskan blir det ett extra sug med en backbjässe som Douglas Murray på isen.

– Det är säkert någon som vill mäta sina muskler med honom. Samtidigt så är det säkert någon som har respekt för honom, säger Charles Berglund nöjt.

– Även Anze Kopitar och Patrik Berglund har respekt med sig. Alla vet att det är bra spelare. Då har man lite respekt för dem och kanske spelar lite annorlunda mot dem. Men det håller inte hur länge som helst. Det är vad man gör på isen som sätter prägeln.

"Han ska in här"

Patric Hörnqvist kan träna med Djurgården i morgon om han vill och ska spela med laget under lockouten.

– Om allt funkar med alla papper så ska han in här, det ska han, säger Berglund.

Colorados Gabriel Landeskog stannar troligen i USA i ett par veckor till, men Djurgården är intresserat.

– Vi har påtalat vårt intresse. Jag kommer inte jaga utan det måste finnas ett intresse från honom. Vill han så finns vi här, säger Charles Berglund.

Djurgården hoppas att NHL-spelarna bidrar till en ännu större publik på Hovet.

– Vi har haft ganska bra publik hittills och med Douglas och "Bengan" Hörnqvist hoppas vi på ännu fler, säger klubbdirektören Tommy Engström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag