Johan Ryno och Patrik Hersley - trygga pelare i lagbygget Leksand. Foto: Pic-Agency Sweden
Johan Ryno och Patrik Hersley - trygga pelare i lagbygget Leksand. Foto: Pic-Agency Sweden

Powerplay - då är Leksand bäst i landet

Publicerad

Leksand är bäst i Sverige på powerplay.

Mot Almtuna blev det två nya pp-mål och seger med 3-1 för de allsvenska serieledarna.

- Självklart är det kul, men vi slår inga frivolter för tillfället, säger tränaren Andreas Appelgren.

På 67 försök har Leksand träffat rätt 23 gånger i powerplay. Med en effektivitet i powerplay på 34 procent är klubben bäst i allsvenskan - och elitserien.

- Det är någon som sagt att vi var bäst i Europas också, men om det stämmer vet jag inte, säger Andreas Appelgren och fortsätter:

- Vi har bra självförtroende, bra pucktempo och kreativa spelare.

Filip Forsberg, en av klubbens effektivaste spelare i spel fem mot fyra, är nöjd över utdelningen.

- Det funkar kanonbra det här året. Vi gör det ganska lätt och tar pucken till mål, då brukar den trilla in, säger Forsberg.

"Hade öppet mål"

Mot Almtuna blev det två mål i powerplay för Leksand.

Det första gjorde Patrik Hersley.

- Jag hade öppet mål. Ofta handlar det om tajmning, självförtroende och lite tur.

Johan Ryno som gjorde det andra pp-målet lyfter fram lagets bredd:

- Vi har två olika formationer som producerar. Det är lite kamp om vilka som ska spela hela tiden och man blir lite besviken om de sätter in den andra. Det har blivit bra konkurrens av det, säger Ryno och får medhåll av Forsberg:

- Det är ett tecken på att vi har en styrka i hela laget, säger 18-åringen.

"Slår inga frivolter"

Inför säsongen nöttes det powerplay på var och varannan träning. Något som gett laget trygghet och självförtroende enligt Andreas Appelgren.

- Mot Almtuna vinner vi matchen på vårt powerplay och har gjort så i fler matcher. Vi vet att pucken förr eller senare sitter där.

- Men det är klart att vi inte kommer att kunna ligga på den här procenten hela säsongen.

Hur känns det att vara Leksandstränare nu?

- Visst känns det bra just nu men det är inte värt något om man inte lyckas gå hela vägen. Vi slår inga frivolter för tillfället.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag