Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens kritik: ”De tar inte sitt ansvar”

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Personerna som firade Timrås SHL-avancemang utanför arenan får kritik.

Polisinspektören Henrik Blusi berättar att personerna ”klumpade ihop sig” och inte lyssnade på uppmaningarna varken innan eller efter matchen.

– Jag kan väl konstatera att de flesta som var där klumpade ihop sig. Då tar man inte sitt ansvar under pandemin, säger Blusi till Sundsvalls Tidning.

Timrå IK är tillbaka i SHL efter seger mot Björklöven i det hockeyallsvenska kvalet och segern säkrades efter 5-0 på hemmaplan under onsdagskvällen.

Enligt polisen samlades mer än tusen personer utanför NHC Arena för att fira SHL-platsen, något som klubben försökte förhindra med anledning av coronapandemin.

– Så fort slutsignalen gick publicerade vi en vädjan. Vi har superrespekt för pandemin och det var därför vi gick ut med en vädjan om att visa respekt för läget, säger Timrås klubbchef Jonas Torines till Sundsvalls Tidning.

Får kritik från polisen

Polisinspektören Henrik Blusi var på plats och riktar kritik mot personerna som samlades utanför arenan.

– Jag kan väl konstatera att de flesta som var där klumpade ihop sig. Då tar man inte sitt ansvar under pandemin, säger han till ST.

Även polisen uppmanade människorna att hålla avstånd i sina sociala medier under onsdagen, något som inte hjälpte. Henrik Blusi tycker att Timrå som förening tog sitt ansvar men att det inte fanns så mycket mer att göra för varken klubben eller polisen. 

– Rent taktiskt att skingra en folksamling på över 1 000 personer är osannolikt att nå framgång med. Det gäller att väga vår taktik mot konsekvenserna som det kan få. Två eller tre patruller kan inte skingra på en folkmassa på ett vidare sätt.