Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängkungen lämnar – är klar för SHL-klubb

Jonathan Johnson lämnar ModoFoto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Jonathan Johnson, till höger, med Adam TambellinFoto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Jonathan Johnson lämnar hockeyallsvenskan och Modo Hockey. Han är nu klar för SHL efter att ha skrivit på ett kontrakt med Skellefteå AIK.

– Skellefteå är i toppen av SHL nästan varje år så det lockar mest, säger han till SportExpressen.

Jonathan Johnson kom till Modo inför säsongen 2018/2019. Det blev succé direkt och i år blev Johnson dessutom historisk – efter att ha gjort flest poäng under en säsong någonsin i hockeyallsvenskan.

Totalt blev det 79 poäng, 29 mål och 50 assist, på 52 matcher.

– Vi vill tacka Jonathan för hans tid i föreningen och vill naturligtvis samtidigt passa på att önska honom all lycka till i den fortsatta karriären, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Jonathan Johnson till Skellefteå AIK

Under onsdagsförmiddagen offentliggjordes Johnsons nya kontrakt med Skellefteå AIK och när SportExpressen når honom är han nöjd över att ta klivet upp till SHL och förklarar varför han valde just Skellefteå.

– Jag tycker det är en klubb som är bra på att utveckla spelare, och alltid med i toppen av SHL. Skellefteå är i toppen av SHL nästan varje år så det lockar mest. 

Hur är det att lämna Modo med tanke på hur säsongen tog slut?

– Det känns tråkigt att få det här avslutet, vi hade ju satsat för att ta oss till SHL och när det blev så här är det så klart tråkigt.

Vad är du mest nöjd med den gångna säsongen?

– Att jag hittade en jämnhet i spelet under en hel säsong, det är väl det jag känner är mest nöjd med.

Vad vill du utveckla nu när du kliver upp till SHL?

– Egentligen allting, jag känner att det är något jag kommer behöva för att ta nästa steg. Jag vill bidra på den här nivån.

Hur många lag hade du efter dig?

– Det vet jag faktiskt inte, det kändes bra med Skellefteå och då var det inte så mycket att snacka om. Vi lyssnade faktiskt inte så mycket från andra håll då.