Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Poängkungen bekräftar SHL-klubbens intresse

Emil Molin Foto: ANDREAS L ERIKSSON/ BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

ÖRNSKÖLDSVIK. Han vann poängligan i Hockeyallsvenskan i överlägsen stil.

Men till nästa säsong ser Emil Molin ut att vara förlorad för Modo Hockey. 

Intresset från SHL är stort - och Djurgården är klubben som ligger på hårdast för hans underskrift.

– Ja. Djurgården visade tidigt att de var intresserade sen är det ett av lagen som gett mig konkreta förslag, säger Molin.

Emil Molin har haft en succésäsong individuellt i Hockeyallsvenskan där han vann poängligan i överlägsen stil - med sina 51 poäng hade Molin sju poäng ned till tvåan Jonathan Dahlén. 

Men för Modo Hockey gick det sämre. Efter att ha förlorat sista matchen borta mot Tingsryd så stod det klart att den klassiska klubben för andra året i följd hamnade i ingenmansland i tabellen - och att de än en gång får följa kvalet från soffan med dem själv på semester.

Eller inte… Emil menar att han knappt sett någon ishockey sedan förlusten mot Tingsryd.

– De första dagarna har varit riktigt tunga. Man försöker reflektera över vad som gått dåligt och inte fungerat, och man har kommit fram till vissa saker. Men det är ärligt tungt att sitta och titta på matcher nu när man vet att ”där skulle vi ha varit”…. Två år i rad har vi haft material att komma bättre än vad vi kommit och det är väldigt frustrerande. 

Modo har under säsongen spelat åtta derbymatcher mot Timrå IK och Björklöven. Där blev det totalt en poäng av 24 möjliga. 

– Våra insatser i derbymatcherna är något som jag mår dåligt över än i dag. Varför vet jag inte riktigt men vi har spelat lite för mjukt under hela säsongen, vi har inte haft spelare som varit där och velat skita ned sig. Vi har haft för många spelare som vill spela fancy och det går ju inte. 

Hur är det att förlora såna matcher - och inte ens kvala - med tanke på hur stor ishockeyn är i Örnsköldsvik?

– Det är riktigt tufft. Det är inte alls kul för man känner av att de står bakom oss och man vill ge tillbaka mer än vad vi gjort. Men jag har det hellre att det blir såhär än att det är ingen bryr sig om vi vinner eller förlorar… Men det är några gånger man åkt och tackat av fansen samtidigt som man har skämts för insatsen och att vi inte gett tillbaka mer faktiskt….

Kan hjälpa pappa Ove och KHK inför kvalet till SHL

Med Modo på semester så ligger Emils största intresse nu på Karlskrona HK där pappa Ove Molin snart skall spela potentiellt sju avgörande matcher för att hålla sig kvar i SHL.

För motståndet kommer två välkända lag för Emil att stå. Timrå eller Leksand.

Och inför kvalet kan Emil komma att ge farsgubben tips för att slå dessa två lag.

– Ja, men jag har sagt vad jag tycker om Leksand och Timrå. Vilka som passar dem bäst och hur de vill spela sin ishockey. Men jag tror att oavsett vilket lag de får så har de ett bättre lag än vad de kommer möta men det kommer handla till slut om vilka som prickar bäst form just då.

Du kommer tipsa honom om hur Timrå eller Leksand vill spela i båda zonerna?

– Den informationen kan jag ge honom, men han är så otroligt hockeysmart pappa så det kommer han se själv när han kollar videos också. 

Hur tror du det kommer gå?

– Jag hoppas det kommer gå vägen, sen är det tuffa matcher att spela. 

Bekräftar intresset från Djurgården

Och på tal om SHL så är det dit Hockeyallsvenskans överlägsna poängkung siktar nästa säsong. 

Efter sina 51 poäng har intresset för Emil Molin varit stort från SHL under hela vintern.

Samtidigt är det många spelare från Hockeyallsvenskan som tagit klivet upp men hamnat i undanskjutna roller långt bak i hierarkin - något Emil har med sig när han ska göra sitt val.

– Det är mycket som väger in. Det är självklart man vill spela högt uppe i hierarkin, men samtidigt. Om jag får chansen att spela i en tredje- eller fjärdekedja i ett bra lag med chansen att vinna SM-guld så skulle ju också det vara värt det. Det är vinna man vill göra, och spela i ett vinnande lag värdesätter jag högt. 

Redan för några veckor sedan kunde MrMadhawk avslöja att Djurgården vill ha Molin i sitt lag till nästa säsong - något han själv bekräftar.

– Ja. Djurgården visade tidigt att de var intresserade sen är det ett av lagen som gett mig konkreta förslag och som jag pratat med mest, sen har jag inte skrivit på något av respekt för Modo men även för mig själv för att jag ville fokusera på rätt saker. Det är Djurgården som hört av sig mest kan jag väl säga, sen är det fler lag som också hört av sig. 

Hur stor är chansen att du spelar i SHL nästa säsong?

– Det är ganska stor chans att jag hamnar i SHL eftersom jag har mycket intresse på mig, och det är ett mål för mig. Samtidigt som det skulle kännas sådär att dra från Modo eftersom vi inte har presterat vad vi vill. Det hade känts bättre att lämna om vi kom fyra i serien och varit nära. Så känns det inte nu. Nu känns det som det är två år av misslyckanden. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!