Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petas av AIK – tar in en ny huvudtränare

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Bobo Simensen.Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP

AIK Hockey har nio raka förluster.

Nu agerar klubbledningen och petar tränaren Jussi Salo.

Bobo Simensen blir ny huvudtränare, skriver AIK Hockey på sin hemsida.

– Tillsammans kan vi göra något väldigt bra, säger han.

AIK Hockey ligger sist i hockeyallsvenskan.

Under gårdagens match mot Björklöven förlorade laget med stora siffror. 8-1 skrevs slutresultat till, och tränaren Jussi Salo lät uppgiven i intervjun med C More efter matchen.

Nu presenterar klubben Bobo Simensen som ny huvudtränare.

– Vi behöver få tillbaka tron, spelglädjen och energin i gruppen. Vi måste bryta denna förlusttrend och därefter blicka framåt och ta oss upp på säker mark till en början, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Bobo Simensen ny huvudtränare i AIK

Simensen har varit tränare i AIK i flera vändor tidigare, senast 2005-2006 som huvudtränare då han tog upp laget till hockeyallsvenskan och därefter 2009-10 som J20-tränare.

– Bobo har varit i AIK tidigare och har ett stort hjärta för klubben med ett stort engagemang och bra karaktär. Egenskaper som vi tror är bra i detta utsatta läge vi befinner oss i. Han gillar även denna typ av utmaning, är en stor vinnarskalle och har gjort bra i från sig tidigare i liknande situationer. Han kom bland annat in säsongen 04/05 och tog tillbaka AIK till Allsvenskan efter en tuff start på säsongen, säger Gozzi. 

Simensen ser med förväntan fram emot den tuffa uppgiften.

– Jag har varit AIK:are sedan barnsben och det är en stor grej att komma tillbaka. Jag vet att det kommer blir tufft men det finns bra kvalité i spelarna, men laget har inte fått ut sin fulla potential. Min uppgift blir att få spelarna att inse det och skapa ett enkelt spel som gör att vi kan börja vinna matcher, säger han.