Foto: Mattias Ek
 Foto: Mattias Ek

Patric Kjellberg blir kvar i Leksand

Publicerad
Uppdaterad
Leksands sportchef Patric Kjellberg kunde i tisdags inte bekräfta att han hade jobbet kvar.
Nu får han stanna i föreningen - men inte som sportchef utan ledare av en sportkommitté.
- Vi har hittat ett synsätt vi tror på och vill ha även i framtiden, säger Leksands IF:s vd Håkan Åman. till Dalarnas Tidningar.
Efter kvalseriemissen valde tränaren Leif Strömberg att lämna Leksand. Runt om föreningen hördes det rop ytterligare förnyelse och föryngring och sportchefen Patric Kjellberg kunde för HockeyExpressen.se inte bekräfta att han hade sitt jobb kvar.
– Jag hänvisar alla frågor till ordföranden Bengt Daniels, sa Kjellberg då.

Tränarna får bestämma

Förre Leksandsspelaren och numera TV-experten Anderas Johansson nämndes som tänkbar ersättare, men nu blir Kjellberg kvar i föreningen.
Dock avvecklar man rollen som sportchef och låter Kjellberg bli ledare i den sportkommité som är tänkt att leda det sportsliga arbetet.
– Vi vill att de som ska träna laget nästa säsong också ska vara med och ha inflytande när det gäller att forma en spelartrupp, säger Håkan Åhman till Dalarnas Tidningar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag