Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Överklagan avslogs - Löven får ingen licens

Foto: Ulf Ryd

Björklöven får ingen licens för fortsatt spel i hockeyallsvenskan. 

Det fastställde svenska ishockeyförbundets styrelse på tisdagen. 

- Styrelsens samlade bedömning är att vi inte har någon annan uppfattning än licensnämnden, säger ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till TT. 

- Vi kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsförbundet men realistiskt måste vi inrikta oss på att spela division 1 och jobba stenhårt för att ta oss tillbaka, säger Johan Björk i Björklövens styrelse till klubbens hemsida.

Rekonstruktioner

 Det var i maj som ishockeyförbundets licensnämnd inte gav Umeålaget någon elitlicens. Björklöven hade tidigare genomgått ackordsuppgörelser och rekonstruktioner men fått behålla sin licens. Men när klubben begärdes i konkurs ansåg licensnämnden att det stred mot tävlingsbestämmelserna, drog in licensen och flyttade ner laget från hockeyallsvenskan till division 1.

 Ett beslut som Björklöven överklagade.

 - Vi har gått igenom allt underlag som licensnämnden hade och även Umeås överklagan där de främst tagit upp två punkter, den egna organisationen och om klubben varit på obestånd eller inte.

 - Från den 27 april till 23 maj var det en konkursförvaltare som drev bolaget Björklöven. Och klubbens egen styrelse bedömde också att klubben var på obestånd, förklarar Englund.


 Av Håkan Bergholtz/TT