Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otäcka överfallet på matchhjälten

Hans Särkijärvi, tränare Modo
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Magnus Häggström sänks av Lucas Sandström
Foto: C More

Modo krossade Almtuna tisdagens hockeyallsvenska match. Men det var tråkiga scener som skulle prägla eftersnacket.

Lagkaptenen Magnus Häggström fick avbryta matchen med hjärnskakning efter en ful tackling. 

– Det var en ful smäll. Det var både våld mot huvudet och efter avblåsning, säger Modos tränare Hans Särkijärvi.

Modo körde över Almtuna totalt under tisdagen. Modo vann med 7-1 efter bland annat två mål av Magnus Häggström. Men det var i stället en överkörning av Häggström som man skulle komma ihåg. 

Magnus Häggström inledde målskyttet i den tredje perioden genom att göra 5-1 och 6-1. Redan vid lagkaptenens första mål rök han  ihop med Almtunaspelare. 

Precis efter Häggströms mål gruffade Häggström och Gustav Lindström. När Magnus Häggström två minuter senare gjorde sitt andra mål gick det hetare till. Och då var det Lucas Sandström som tacklade. Almtunaspelaren tryckte upp en axel mot huvudet på Magnus Häggström precis efter Modokaptenens avslut. 

Magnus Häggström föll ihop och fick avbryta matchen. Även  Sandström åkte ut – med ett matchstraff. 

– Han fick en ordentlig smäll i samband med hans andra mål, jag har inte hunnit kolla hur det är med honom än. Det får jag ta med läkarteamet sedan, säger Hans Särkijärvi.

– Han var kontaktbar efteråt i alla fall.

Tränaren: "Blir en tuff avstängning"

– Det var en ful smäll. Jag är helt övertygad om att det blir en tuff avstängning där eftersom det var både våld mot huvudet och efter avblåsningen. Men vi får se, det är inte jag som bestämmer bestraffningarna, säger Modotränaren. 

Nästa match för Modo är av derbykaraktär. Modo ska möta Timrå, som för tillfället ligger på andraplats i hockeyallsvenskan, men de kan få göra det utan deras lagkapten.

– Det ska bli jättehäftigt att åka till Sundsvall och möta Timrå. Det blir ett riktigt norrlandsderby. Det ska bli spännande, säger Särkijärvi.

Kommer Häggström kunna vara med då?

– Det vet jag inte.