Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oscar Steen bryter nu sitt kontrakt med AIK

Oscar Steen bryter kontraktet med AIK i förtid.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Oscar Steen.
Foto: Tommy Pedersen

Oscar Steen sa att han inte kände glädje över att spela hockey och bröt sitt kontrakt med AIK i förtid.  

Men senare under dagen blev Steen klar för Modo. 

– En smart och rutinerad spelare som kommer att förstärka laget på ett mycket bra sätt, säger Modotränaren Andreas Johansson till klubbens hemsida

När AIK hade gått upp till SHL 2011 var Oscar Steen en starkt bidragande orsak till att laget gick till flera slutspel och han stannade sedan fram till och med att klubben rasade ur 2014. 

Då drogs han med en skada som krävde rehabilitering och när han väl gjorde comeback var det i Västeråströjan. Där blev det totalt 27 matcher under den förra säsongen.

I juli 2015 gjorde Steen comeback. Men nu har han återigen tackat för sig i AIK. 

Oscar Steen lämnar AIK

"Den 34-årige centern, Oscar Steen, har valt att bryta sitt kontrakt med AIK Hockey med anledning av att han inte längre känner tillfredsställelse och glädje att spela just nu", skriver AIK på sin hemsida. 

Sportchefen Anders Gozzi förtydligar:

– Oscar har gjort väldigt mycket för klubben och vi är väldigt tacksamma för att ha haft en så duktig spelare i AIK Hockey. Tråkigt nog känner han inte någon glädje att spela hockey just nu och vill därför bryta kontraktet med oss, säger Gozzi. 

Hittade ny klubb direkt

Men Steen slösade ingen tid på att hitta en ny klubbadress. Senare under dagen presenterades han för Modo. 

– En smart och rutinerad spelare som kommer att förstärka laget på ett mycket bra sätt. Vi har länge letat efter en center och att nu få in en svensk spelare med tidigare historik i klubben känns givetvis mycket bra, säger Modotränaren Andreas Johansson till klubbens hemsida

Steen har tidigare spelat fyra säsonger i Modo där han stod för totalt 80 poäng på 210 matcher.