Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nykomlingens succé - nu hetast i hela ligan

Foto: PETER KRÜGER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FORSLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Västerås IK tog en oönskad omstart i Hockeyettan förra säsongen.

Nu är laget Hockeyallsvenskans hetaste lag.

I kväll tog laget sin femte raka hemmaseger.

Ett steg bakåt - två steg fram.

En tes som verkligen stämmer väl in på Västerås IK hittills den här säsongen. Efter att förra säsongen tvingats spela i Hockeyettan efter degradering samma vår så är laget nykomlingar i Hockeyallsvenskan till årets säsong, och inte alls tippade att vara ett topplag.

Men ett topplag, det är man. En fjärdedel in på säsongen så har Västerås överträffat alla förväntningar.

Och när laget i kväll besegrade Södertälje så var det femte raka hemmasegern, och sett till de fem senaste matcherna så är laget hela ligans formstarkaste lag just nu.

Södertälje i fritt fall

Matchen då? Den var spelmässigt jämn men Västerås var betydligt effektivare i anfallszon och efter att Fredrik Johansson gett laget ledningen, och Fredrik Hetta utökat, så kunde Västerås försvara sin ledning i tredje perioden och räkna hem tre nya poäng. Matchen slutade 2-0.

För Södertälje är det desto tyngre. Laget har nu fem raka förluster och befinner sig i fritt fall i tabellen där laget nu dessutom halkat utanför slutspelsplats.